Ο Σούμποτιτς επιλέγει τον δικό του All Time Classic ΑΡΗ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς, συμμετέχει στην ψηφοφορία του SDNA και με περίσσεια ευκολία επιλέγει την δική του All Time Classic ομάδα του Άρη!

Αν αναλογιστεί κανείς τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, τα χρόνια της… Αυτοκρατορίας αλλά και τις εμβληματικές προσωπικότητες που έχουν φορέσει την φανέλα του Άρη, η επιλογή της All Time Classic δωδεκάδας φαντάζει ως κάτι τρομερά δύσκολο. 

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς ή αλλιώς ο “Πίξι”, ο οποίος έχει ζήσει εκ των έσω τις… χρυσές εποχές του Άρη αλλά έχει καθίσει και ως προπονητής στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο επέλεξε με αρκετά μεγάλη ευκολία αλλά και ταχύτητα επέλεξε την δική του All Time Classic επιλογή. 

Ξεκινώντας από τον καλύτερο παράγοντα που ανέλαβε το…. τιμόνι της ΚΑΕ Άρης, ο Λευτέρης Σούμποτιτς ξεχώρισε τον Παναγιώτη Σπύρου.

 “Θεωρώ πως καλύτερος παράγοντας ήταν ο Παναγιώτης Σπύρου. Τον ξεχωρίζω αρχικά ως τιμής ένεκεν, καθώς έχει μερικά χρόνια που “έφυγε” αλλά και για την αγάπη του που είχε για τον Άρη. Η αλήθεια είναι ότι αν και δεν είχε να αφιερώσει πολύ χρόνο εξαιτίας της δουλειάς του στην ομάδα αλλά κατάφερνε να είναι κοντά στην ομάδα. Μπορεί ο Μιχαηλίδης να έχει συνδέσει το όνομα του με πολλές επιτυχίες, ωστόσο ο Παναγιώτης έδινε όλη του την αγάπη για τον Άρη και γι’αυτό τον κατατάσσω ως τον κορυφαίο”, τόνισε ο “Πίξι”. 

Στη συνέχεια ο παλαίμαχος… εκτελεστής επέλεξε τον κορυφαίο προπονητή που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός του Γιάννη Ιωαννίδη, όπου μαζί έζησαν τις πιο ένδοξες στιγμές του Άρη. 

“Ο Ιωαννίδης μαζί με τον τότε πρόεδρο Άκη Μιχαηλίδη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της ιστορίας όχι μόνο του Άρη αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος προπονητής, είχε το πάθος, είχε την τόλμη να βγει μπροστά και να ρισκάρει. Ο ρόλος του ήταν ηγετικός”, εξήγησε με θαυμασμό την επιλογή του ο Λευτέρης Σούμποτιτς. 

Με δεδομένο πως ο Άρης της δεκαετίας του 80΄ με τον Γκάλη τον Γιαννάκη τον Φιλίππου και τα… άλλα παιδιά έβαλε το μπάσκετ σε κάθε ελληνικό σπίτι, ο άνθρωπος που έβαλε και αυτός φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στις ένδοξες αυτές στιγμές με το χέρι… αλφάδι, επέλεξε παίκτες οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει με τα “κιτρινόμαυρα” πριν το πέρας του 20ου αιώνα. 

O ALL TIME CLASSIC Άρης του Λευτέρη Σούμποτιτς: 

Παράγοντας: Παναγιώτης Σπύρου

Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης 

Πεντάδα: Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Νίκος Φιλλίπου, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ρόι Τάρπλει

Αναπληρωματικοί: Χάρης Παπαγεωργίου, Ζάρκο Πάσπαλι, Μάριο Μπόνι, Παναγιώτης Λιαδέλης, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, Ουόλτερ Μπέρι.

Προτεινόμενα Άρθρα