Στα θετικά, η διάσπαση της πίεσης

από AllAboutARIS

Στην αναμέτρηση με τον Ήφαιστο, ο ΑΡΗΣ έβγαλε θετικά στοιχεία στο παρκέ, είχε και ορισμένες “ανορθογραφίες”, αλλά στην τελική… καταμέτρηση το πρόσημο ήταν θετικό και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο οι "κίτρινοι" διέσπασαν την πίεση του αντιπάλου.

Στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν του ματς με τον Ήφαιστο, κόντρα σε Κύμη και Χολαργό, ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στην πίεση σε όλο το γήπεδο που του άσκησε ο αντίπαλος. Αυτή η συνθήκη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εξανεμιστούν οι διαφορές των 17 πόντων που πήρε η ομάδα, καθώς έγιναν λάθη τα οποία έδωσαν εύκολα καλάθια στον αντίπαλο στο ανοιχτό γήπεδο ή είχαν ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται οι προσπάθειες υπό κακές προϋποθέσεις, στην λήξη των 24΄΄.

Στο παιχνίδι κόντρα στον Ήφαιστο, ο ΑΡΗΣ, έδειξε βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι. Με σωστές αποστάσεις στο παρκέ, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και “σκαλοπάτι” στο κέντρο, τον εκάστοτε ψηλό, δεν είχε πρόβλημα να διασπάσει την πίεση του Ηφαίστου, ο οποίος από τα μισά της Γ΄ περιόδου, άπλωσε την άμυνά του, στα 4/4 του παρκέ. Ήταν μία σωστή και ψύχραιμη αντίδραση των παικτών του Καστρίτη, στο σημείο όπου οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Προτεινόμενα Άρθρα