Δεν έχει αντίπαλο, όταν παίζει άμυνα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό, αλλά κατάφερε να κυριαρχήσει στο παρκέ, για 13 αγωνιστικά λεπτά.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με πολλές χαμένες μονομαχίες, οι “κίτρινοι” κατάφεραν ν’ αλλάξουν την εικόνα τους και να μετατρέψουν το -20, σε -1. Ξεκινώντας από την άμυνα, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη μπλόκαραν τον αντίπαλο, τον υποχρέωσαν σε λάθη και βεβιασμένες ενέργειες, κρατώντας τον πολύ χαμηλά σε παραγωγικότητα (μόλις εννιά πόντοι σε ολόκληρο δεκάλεπτο). Η πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, είχε αντίκτυπο και στην επίθεση, μιας και η ομάδα βρήκε την ευκαιρία να τρέξει στο γήπεδο και να τελειώσει εύκολα τις φάσεις (ενδεικτικό ότι Κάιζερ και ΜακΓκί κάρφωσαν τέσσερις φορές την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι ενώ ο Μποχωρίδης σημείωσε καλάθι και φάουλ, σε κατάσταση αιφνιδιασμού).

Στο Γ΄ δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ με τον τρόπο που αμύνθηκε και την ένταση που έβγαλε στο παρκέ, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε τέσσερα λάθη και σε εννέα άστοχα σουτ, με τους “πράσινους” να μετρούν σε αυτό το διάστημα και τέσσερις άστοχες βολές.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, συνέχισαν με την ίδια μαχητικότητα και στο Δ΄ δεκάλεπτο, αλλά εκεί, η φιλοσοφία των σφυριγμάτων των διαιτητών, άλλαξε. Στα 7:36 πριν την λήξη του αγώνα, οι ρέφερι είχαν φορτώσει, ήδη, τον ΑΡΗ με πέντε ομαδικά φάουλ, στερώντας του με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα ν’ αμυνθούν με την ίδια δυναμικότητα.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα απέδειξε για μία ακόμη φορά πως, όταν ανεβάσει την απόδοσή της στην άμυνα, μπορεί να κυριαρχήσει στο παρκέ, όποιον αντίπαλο κι αν έχει απέναντί της.

Προτεινόμενα Άρθρα