Ζητούμενο το μάξιμουμ από το υπάρχον ρόστερ

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι όποιες αλλαγές στο ρόστερ του ΑΡΗ "πάγωσαν" και το ζητούμενο για τον Σούλη Μαρκόπουλο είναι, πλέον, να πάρει το μάξιμουμ από το υπάρχον υλικό.

Οι λόγοι που προς το παρόν τουλάχιστον, ο ΑΡΗΣ δε θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση δεν είναι αγωνιστικοί, αλλά οικονομικοί, αφού υπάρχουν θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και στη δεδομένη χρονική στιγμή, η στενότητα είναι δεδομένη. Έτσι, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, από το να αξιοποιηθεί στο έπακρο το υπάρχον ρόστερ.

Η διαφαινόμενη επιστροφή του Τζέιλεν Μόρις είναι ένα σημαντικό «συν» προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Αμερικανός γκαρντ – φόργουορντ θα είναι μία σημαντική προσθήκη για τις θέσεις «2» και «3». Τι σημαίνει «προσθήκη»; Από τους έξι επίσημους αγώνες του ΑΡΗ, ο Μόρις έχει παίξει σε δύο… ολόκληρους, με ΠΑΟΚ και Ηρακλή για το πρωτάθλημα, δύο «μισούς», με Ηρακλή στο Κύπελλο και Λάρισα για το πρωτάθλημα και απουσίασε από τα ματς με Ιωνικό Νίκαιας και Παναθηναϊκό. Εφόσον είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στο φουλ, θα δώσει ώθηση στον ΑΡΗ, στον σαββατιάτικο αγώνα.

Την ίδια ώρα, ο Γκάρι Τάλτον νιώθει πλέον πιο ασφαλής, αφού μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του, αλλά και με δεδομένη την παράμετρο που αναφέρθηκε στην εισαγωγή, η θέση του φαίνεται να είναι πιο σίγουρη. Ο Μαρκόπουλος περιμένει από τον Αμερικανό γκαρντ απόδοση ανάλογη, μ’ αυτήν των αγώνων με Ιωνικό και ΠΑΟ και κόντρα στον Κολοσσό και η εικόνα του θα παίξει επίσης καθοριστικό ρόλο στην απόδοση του ΑΡΗ.

Στο ρόστερ παραμένει, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, και ο Τζόρτζε Γκάγκιτς. Ο κόουτς του ΑΡΗ θα προσπαθήσει να πάρει το μάξιμουμ και από τον Σέρβο σέντερ, για όσο χρόνο τον εμπιστευτεί στο παρκέ.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος προσδοκά επίσης να δει τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους του προηγούμενου Σαββάτου, αν και είναι γεγονός ότι οι άμυνες των ομάδων που είναι στο ίδιο βεληνεκές με τον ΑΡΗ (Ιωνικού, Κολοσσού) είναι πιο σκληρές απ’ αυτές του Παναθηναϊκού που αντιμετώπισαν οι «κιτρινόμαυροι». Και η απόδοση του Λιθουανού γκαρντ είναι κομβικής σημασίας, αφού αν δείξει την ευχέρεια του Σαββάτου, θα ανοίξει περισσότερους χώρους και για τους ψηλούς της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα