"Κλειδί" η περιφερειακή άμυνα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, το Σάββατο (2/11, 15:45) στο "Nick Galis Hall" και ο Σούλης Μαρκόπουλος καταστρώνει τα πλάνα του, ρίχνοντας εύλογα το βάρος στην άμυνα.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είναι ανεβασμένη τελευταία. Μετά το κακό ξεκίνημά της, προκρίθηκε στο Κύπελλο επί του Λαυρίου, έχασε στην Πάτρα από τον Προμηθέα, έχοντας κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 87-66, με σκορ που αδικεί τον νικητή κι όχι τον ηττημένο.

Ο Κολοσσός στηρίζεται σε μία καλή γραμμή ξένων, έχοντας όμως και καλούς Έλληνες ρολίστες στον πάγκο. Η δύναμη πυρός του είναι ο γκαρντ Ντόνοβαν Τζάκσον (15.2 πόντοι ανά αγώνα) και ο σέντερ Ντάνι Αγκμπελέσε (8.2 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ). Ο Τάιρον Μπρέιζελτον είναι κινητήριος μοχλός (3.5 ασίστ), ενώ πολύ καλή χρονιά κάνει ο φόργουορντ Λασάν Κρομά (12.2 πόντοι, 4/2 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και κόντρα στον ΠΑΟΚ ξέσπασε ο Μάικ Μπρούσεβιτς και 20 πόντους και 6 τρίποντα. Ατον πάγκο, τον περισσότερο χρόνο έχουν υπάρχουν ο Σταύρος Τουτζιαράκης, ο Νικ Παύλος, ο Στέλιος Πουλιανίτης, ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Ο Κολοσσός έχει αρκετές λύσεις και το πρώτο «πρέπει» του Μαρκόπουλου είναι να περιοριστεί η επιθετική του ικανότητα. Κόντρα στον Προμηθέα οι Ροδίτες πέτυχαν 80 πόντους και απέναντι στον ΠΑΟΚ 87, αριθμοί τους οποίους θέλει να περιορίσει κατά πολύ ο κόουτς του ΑΡΗ. Η επιστροφή του Τζέιλεν Μόρις θα του δώσει λύσεις και στο αμυντικό κομμάτι, για τον περιορισμό των επικίνδυνων περιφερειακών του αντιπάλου.

Ο Κολοσσός έχει την 4η καλύτερη επίθεση στην Basket League με 79.6 πόντους ανά αγώνα, ενώ δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα τα 52 εύστοχα τρίποντά του σε 5 αγώνες (10 κατά μέσο όρο). Συνεπώς, η περιφερειακή άμυνα θα είναι «κλειδί» για τον ΑΡΗ και αυτό δεν αφορά μόνο τους γκαρντ, αλλά και στους παίκτες που παίζουν κανονικά ή κατά συνθήκη στο «4» (Μπρούσεβιτς, Παύλος, Κρομά) και έχουν καλό μακρινό σουτ.

Προτεινόμενα Άρθρα