Παραμιλάει η υφήλιος με τον Ντόντσιτς, μαγικό τριπλ νταμπλ και νίκη επί του Γιάννη

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ασταμάτητος Λούκα Ντόντσιτς οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στη νίκη με 136-132 επί των Μιλγουόκι Μπακς στην παράταση, στην Disney World του Ορλάντο, κάνοντας ακόμα ένα ρεκόρ.

Ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ τελείωσε με triple double με 36π., δεκατέσσερα ριμπάουντ και δεκαεννέα ασίστ, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας, ενώ είχε κι ένα κλέψιμο. “Διπλοί” ήταν οι Κρίσταπς Πορζίνγκις (26π., έντεκα ριμπάουντ) και Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ (27π., έντεκα ριμπάουντ) κι άλλους 15π. σκόραρε ο Μάξι Κλέμπερ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε double double με 34π. και δεκατρία ριμπάουντ, όπως και ο Κρις Μίντλετον με 21π. και έντεκα ασίστ, έχοντας και έξι ριμπάουντ. Εκτός αποστολής ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Νίκη για Κλίπερς

Οι Κλίπερς πήραν τη νίκη που ήθελαν από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με το τελικό 122-117.

Μισή ντουζίνα παίκτες των Κλίπερς άφησαν διψήφιοι το παρκέ με τον Πολ Τζορτζ να σταματά στους 21. Ακολούθησαν οι Σάμερ (19), Τζάκσον (17), Μόρις (15), Γκριν (13), Ουίλιαμς (12) με τον Ίβιτσα Ζούμπατς να κάνει μία ακόμη καλή εμφάνιση με εννέα πόντους και δώδεκα ριμπάουντ. Ο Λέοναρντ ήταν στο ρόστερ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμε με 29 πόντους ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ για το Πόρτλαντ, που είχε τρεις ακόμη παίκτες που πέρασαν το όριο των 20 πόντων: Ο Καρμέλο είχε 21 και από 22 οι Λίλαρντ και Τρεντ Τζούνιορ. Με Double double άφησε το γήπεδο ο Γιουσούφ Νούρκιτς (10π. 13ρ.).

Αήττητοι και ζωντανοί οι Σανς

Οι Φοίνιξ Σανς κέρδισαν και τους Μαϊάμι Χιτ, με 119-112, κι έκαναν το “πέντε στα πέντε” στην Disney World του Ορλάντο.

Μια θέση στα πλέι οφ διεκδικούν οι “ήλιοι”, που πλησίασαν στις δύο νίκες τους Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι βρίσκονται στην όγδοη θέση της Δύσης. Ο Ντέβιν Μπούκερ, αν κι είχε 0/7 τρίποντα, τους οδήγησε επιθετικά με 35π., ενώ double double έκανε ο Ντιάντρε Έιτον με 18π. και δώδεκα ριμπάουντ και 7π., δέκα ριμπάουντ και οκτώ ασίστ είχε ο Ρίκι Ρούμπιο. Δεν τα πήγε άσχημα και ο Τζεβόν Κάρτερ, με 6/8 τρίποντα και συνολικά 20π.

Από 25π. σκόραραν οι Τάιλερ Χίρο και Ντάνκαν Ρόμπινσον, με τον πρώτο να έχει και οκτώ ριμπάουντ, δέκα ασίστ. Ο Μπαμπ Αντεμπάγιο συνείσφερε 18π. και εννέα ριμπάουντ και ο Τζο Κράουντερ 17π., ενώ δεν αγωνίστηκε και πάλι ο Τζίμι Μπάτλερ για τους εκπροσώπους της Φλόριντα.

Ματσάρα και νίκη Νάγκετς

Στο 46-24 ανέβηκαν οι Νάγκετς με τη νίκη 134-132 επί των Τζαζ, ύστερα από ένα απίστευτο ματς με δύο παρατάσεις κι έναν συγκλονιστικό Μίτσελ!
 
Σε μια τρομερή ματσάρα, με δύο παρατάσεις, οι Νάγκετς επικράτησαν των Τζαζ με 134-132 με και ανέβηκαν στο 46-24.

Ο Μίτσελ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και σε 7” είχε πέντε καθοριστικούς πόντους για να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Ο Γιόκιτς με τη σειρά του έστειλε κι αυτός το ματς σε δεύτερη παράταση κι εκεί το Ντένβερ είχε περισσότερες δυνάμεις παίρνοντας τη νίκη.
 
Το ματς ήταν για…. γερά νεύρα και μάλιστα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο κανείς δεν θα πόνταρε ότι δεν θα έχουμε και τρίτη παράταση. Τελικά, στο τέλος οι Νάγκετς ήταν πιο… ανθεκτική και πήραν τη νίκη!

Ο Γιόκιτς τελείωσε το ματς με 30 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Μάρεϊ συμπλήρωσε 23 κι ο Τζέρεμι Γκραντ 21.

Για τους ηττημένους, φυσικά, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μίτσελ με 35 πόντους κι οι Κόνλεϊ – Κλάρκσον είχαν από 20 και 19 αντίστοιχα, ενώ ο Γκομπέρτ έκανε double double με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Αφηνιασμένος ο Ουόρεν
 
Τρίτη σερί ήττα για τους Λέικερς που βρήκαν απέναντί τους έναν απίστευτο Ουόρεν με 39 πόντους. Οι Λέικερς, είναι ακόμη οι πρωτοπόροι της Δύσης, με τον Τζέιμς να έχει 31 πόντους και τον Κουκ 21.

Για τους Πέισερς, που είναι πια στο 43-27 και κυνηγούν τους Χιτ για την τέταρτη θέση της Ανατολής, ο Μπρόγκντον πρόσθεσε άλλους 24 και ο Ολαντίπο 22 και βοήθησαν σημαντικά τον Ουόρεν.

Πηγή: basketa.gr, gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα