Προς lockdown και η Λάρισα που… σκέφτονται να στείλουν τον ΑΡΗ

από Αντώνης Γκάτζιος

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, το lockdown τόσο στη Λάρισα, όσο και στη Ροδόπη.

Μία από τις λύσεις που εξετάζονται για τη διεξαγωγή του δις αναβληθέντος τοπικού ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον Ηρακλή είναι η Λάρισα. Όμως τα… μαντάτα μόνο ευχάριστα δεν είναι. Κι αυτό επειδή η θεσσαλική πόλη είναι ήδη “στο κόκκινο” (είχε μπει μαζί με τη Θεσσαλονίκη) και όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και σ’ αυτήν lockdown όπως αυτό της συμπρωτεύουσας.

Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, είναι εύλογο ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το ντέρμπι στο κλειστό της Νεάπολης, με τη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει ματς και στη Θεσαλονίκη.

Ο ΕΣΑΚΕ θα συνεδριάσει σήμερα (4/11) και πιθανώς να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι. Το αίτημα του ΑΡΗ είναι πάγιο και μιλά για διεξαγωγή του αγώνα στο Αλεξάνδρειο, με ειδική άδεια, όπως δόθηκε για τον ευρωπαϊκό αγώνα ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΣΑΚΕ είναι ήδη σε επαφές με την Κυβέρνηση για το αν θα καταστεί δυνατή η χορήγηση της σχετικής άδειας.

Η εναλλακτική είναι να γίνει το ματς κανονικά στη Θεσσαλονίκη μετά τη λήξη του lockdown, κάτι όμως που επίσης έχει πολλά ερωτηματικά, γιατί κανείς δε γνωρίζει αν αυτό θα τελειώσει στις 14 μέρες, ή θα παραταθεί εκ νέου…

Προτεινόμενα Άρθρα