Περιμένοντας τις εξαγγελίες για την Basket League

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ανακοίνωση για ολικό lockdown στην Ελλάδα φαίνεται ότι δε θα επηρεάσει τη διεξαγωγή της Super League. Το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με την Basket League.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, θα συνεχιστούν κανονικά. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τις ανακοινώσεις που θα κάνει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς και τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στον ΑΡΗ περιμένουν τις εξελίξεις με αγωνία, αφού μαζεύτηκαν ήδη αρκετές αγωνιστικές εκκρεμότητες “με το καλημέρα”. Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη έχει δώσε ένα ματς πρωταθλήματος και είδε άλλα τρία είτε να αναβάλλονται (Ηρακλής, Λαύριο) είτε να μην ορίζονται (Παναθηναϊκός).

Σε περίπτωση που σταματήσει το πρωτάθλημα… σταματάει και η κουβέντα. Αν το πρωτάθλημα συνεχιστεί κανονικά και με δεδομένο ότι η Ελλάδα μπήκε σε ενιαίο lockdown, εξυπακούεται ότι τα ματς πρέπει να γίνονται κανονικά στις έδρες των ομάδων.

Η πρώτη εκκρεμότητα αφορά στο ματς με τον Ηρακλή. Ένα ντέρμπι που έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές. Με δεδομένο ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (ο Ηρακλής ξεκινά Ιανουάριο στο FIBA Europe Cup), το πιο πιθανό είναι να οριστεί το ντέρμπι σε καθημερινή μέρα (πιθανότατα Τετάρτη), εμβόλιμα.

Για τον αγώνα με το Λαύριο όλα εξαρτώνται από τα κρούσματα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη (για αύριο 6/11 είναι προγραμματισμένο να κάνουν 9 παίκτες τεστ κορωνοϊού), ενώ ερωτηματικό είναι το ματς της 4ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν γίνουν κανονικά οι αγώνες, όπως ανέφερε χθες το AllAboutARIS είναι πιθανή η αναβολή, λόγω των συνεχόμενων αναμετρήσεων των “πράσινων” στην Ευρωλίγκα.

Προτεινόμενα Άρθρα