Χρυσή συμφωνία

από AllAboutARIS

Το NBA ανακοίνωσε την σύναψη πενταετούς συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία Tencent Holdings Limited, η οποία θα μεταδίδει περιεχόμενο μέσω ης τεράστιας διαδικτυακής πλατφόρμας που διαθέτει.

Η συμφωνία ανάμεσα στο NBA και την Tencent, που διαθέτει το πιο πολύτιμο εμπορικό όνομα στην Κίνα με αξία 66 δισ. δολ., είναι περισσότερο μία επέκταση, χρονική, ποιοτική και ποσοτική, της υπάρχουσας συνεργασίας τους. Η εταιρεία συνεχίζει να είναι ο επίσημος και αποκλειστικός Ψηφιακός Συνεργάτης του NBA στην τεράστια αγορά της Κίνας, έχοντας όμως πολύ περισσότερο υλικό στα χέρια της.
Εκτός από την μετάδοση περισσότερων αγώνων και εκπομπών θα αναλάβει την προώθηση και διαχείριση προϊόντων με το σήμα της Λίγκας και των ομάδων της, θα παρέχει διαδικτυακά παιχνίδια με θέμα το μπάσκετ, ενώ θα δημιουργήσει ειδικό πακέτο συνδρομής για τους φαν που θέλουν να παρακολουθούν NBA σε υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Η Tencent εγγυήθηκε στο NBA 500 εκατ. δολάρια, ενώ ακόμα 200 εκατ. θα κατατεθούν αν επιβεβαιωθούν κάποιοι στρατηγικοί στόχοι. Το όλο deal αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια του NBA ναι εισχωρήσει στην αγορά της Κίνας, όπου τα μπάσκετ είναι το νούμερο ένα σπορ. Μάλιστα, από το 2008 έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις διάφορες υποθέσεις στην ασιατική χωρά. Κάθε χρόνο, περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια φτάνουν στα ταμεία του NBA από πωλήσεις στην Κίνα.

Προτεινόμενα Άρθρα