Ο Μάικ Ουίλκινσον έχει συνδέσει το όνομα του με τον ΑΡΗ στον οποίο αγωνίστηκε για δύο χρόνια αλλά εκεί που πραγματικά έχει αφήσει το στίγμα του είναι το Κολέγιο του Ουισκόνσιν, το οποίο από χθες το βράδυ είναι για δεύτερη φορά στην ιστορία του στον τελικό του NCAA, υποχρεώνοντας το Κεντάκι στην πρώτη του ήττα στην φετινή χρονιά.
Ο Αμερικάνος πρώην άσος του ΑΡΗ παρακολούθησε με ενδιαφέρον τον χθεσινό ημιτελικό και το χάρηκε με την ψυχή του μιας και ο ίδιος δεν μπόρεσε να τα καταφέρει με τους «Μπάτζερς» όταν έφτασε το «Sweet-16» το 2003 πριν αποκλείσει τότε από το Κεντάκι.
Η χθεσινή βραδιά ήταν ιδιαίτερη για τον Μάικ Ουίλκινσον ο οποίος στην καριέρα του στο Ουισκόνσιν κατάφερε να είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας με τουλάχιστον 1.500 πόντους και 800 ριμπάουντ. Βέβαια είναι «γέννημα θρέμμα» Ουισκόνσιν μιας και έχει γεννηθεί στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Μπλου Μουντ.