Εν αναμονή εξελίξεων

από AllAboutARIS

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με την πλευρά της ΚΑΕ ΑΡΗΣ να έχει αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα (εισηγήσεις, λογιστικά στοιχεία, νομικές αναλύσεις) και αυτό που απομένει είναι η οριστική απόφαση των επενδυτών.

Τόσο από την πλευρά της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, όσο και από αυτή των υποψήφιων επενδυτών βγαίνει ένα κλίμα αισιοδοξίας κι εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν και θα είναι θετικές. Πάντως, αυτές δεν αναμένονται πριν την Δευτέρα, ενώ οριστική εξέλιξη θα υπάρξει το πολύ μέχρι τις 30 Απριλίου, ημερομηνία η οποία έχει οριστεί από τις δύο πλευρές ως προθεσμία για να προχωρήσει ή όχι το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αυτό που θα συμβεί μόλις δωθεί το πράσινο φως από την πλευρά των επενδυτών είναι ένα προσύμφωνο συνεργασίας και αργότερα, σε χρονικό ορίζοντα που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα συζητηθεί το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Στο περιθώριο του αγώνα του ΑΡΗ στα Τρίκαλα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ρωτήθηκε για την εξέλιξη των συζητήσεων αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με το ενδιαφέρον των επενδυτών (υπάρχει άλλωστε και ρήτρα εμπιστευτικότητας που απαγορεύει σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές να μιλήσει δημόσια για λεπτομέρειες της υπόθεσης). Αυτό που πάντως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ είναι το γεγονός ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντες στο στρατόπεδο των “κιτρίνων” κρατούν μικρό… καλάθι μέχρι την οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και τις τελικές υπογραφές.

Προτεινόμενα Άρθρα