Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας για τους παίκτες του Πρίφτη

Σε ένα ακόμη ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος που με την κακή του απόδοση απώλεσε την ευκαιρία να φύγει με την νίκη από την Πυλαία. Μόνο που αυτή την φορά δεν έφταιγε τόσο η άμυνα, αλλά η επίθεση του.

Με εξαίρεση κάποια διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου, οι «κίτρινοι» απέδωσαν καλά στην άμυνα, ειδικά από την στιγμή που η ζώνη του Πρίφτη άρχισε να αποδίδει, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί όμως που παρουσίασε το πολύ μεγάλο πρόβλημα, ήταν στην επίθεση.

Οι παίκτες του Πρίφτη εκτέλεσαν με άσχημα ποσοστά χτες στην Πυλαία, ίσως τα χειρότερα τους στην σειρά των μικρών τελικών με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο ΑΡΗΣ είχε 13/32 δίποντα με ποσοστό 40%. Ακόμη πιο απογοητευτικό είναι το «φτωχό» 25% στα τρίποντα, όπου ο ΑΡΗΣ ευστόχησε σε μόλις 5, από τις συνολικά 20 προσπάθειες που επιχείρησαν οι παίκτες του. Πολύ μέτρια ήταν η κατάσταση και στις βολές, όπου οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν στις 10 από τις συνολικά 19 που εκτέλεσαν, με ποσοστό 52,6%

Αν στα παραπάνω προστεθούν και τα συνολικά 16 λάθη της ομάδας, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο ΑΡΗΣ καλείται να αλλάξει όσα περισσότερα μπορεί μέχρι το παιχνίδι της Τετάρτης, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, λαμβάνοντας υπόψιν την δεδομένη κούραση των παικτών, σωματική αλλά και πνευματική. Στοιχείο που τόνισαν και οι δύο προπονητές μετά το τέλος της χτεσινής συνέντευξης Τύπου.

Προτεινόμενα Άρθρα