Νίκος Γκάλης “The End”

από AllAboutARIS

Στο γήπεδο του ΜΕΤΣ οι Αμπελόκηποι υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 για τη σεζόν 1994/1995. Ένα παιχνίδι που σήμανε το τέλος στην καριέρα ενός θρύλου…

Ο Κώστας Πολίτης δεν είχε ξεκινήσει στην πεντάδα του «Τριφυλλιού» τον Γκάλη (ατόπημα παρεμφερές με το να προσπαθείς να σβήσεις μια ανεξέλεγκτη φωτιά ρίχνοντάς της μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος) και με τη διαφορά να έχει φτάσει στους 24 πόντους τού λέει: «Γκάλη, μπαίνεις».

Ο Γκάλης, παραδόξως, δεν μπαίνει, επικαλείται αδιαθεσία και στο ημίχρονο του αγώνα παίρνει τα πράγματά του και αποχωρεί από το γήπεδο. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος προθυμοποιείται να τον πάει σπίτι του και στη διαδρομή του λέει να κάνει λίγη υπομονή προκειμένου να λύσει ο ίδιος ο πρόεδρος την παρεξήγηση.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν έκτοτε, το γυαλί είχε ραγίσει και ο “Νικ” είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση δίνοντας τέλος σε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες και προσωπικές διακρίσεις που ξεπερνούσαν κάθε προηγούμενο. Τα επιτεύγματα του “Γκάγκστερ” συνεχίζουν ακόμα να προκαλούν θαυμασμό σε παλιούς που είχαν την τύχη να τον δουν αγωνιζόμενο και σε νέους που τον απολαμβάνουν μέσω βίντεο και ιστοριών που περνούν από γεννιά σε γεννιά.

Προτεινόμενα Άρθρα