"Στην… σφαίρα του έξτρα στο EuroCup"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νίκη επί του Αρκαδικού και την αντίδραση, ενώ μιλώντας για την Άλμπα είπε ότι ο ΑΡΗΣ ήδη είναι στην… σφαίρα του έξτρα όσον αφορά την πορεία και τις προσδοκίες. Αναφορικά με τα μεταγραφικά δεν θέλησε να πει κάτι.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε αρχικά: “Συγχαρητήρια στην ομάδα, είχαμε καλή αντίδραση, βγάλαμε ενέργεια, είχαμε ομαδικότητα και μοιράσαμε τον χρόνο. Κάναμε αυτό που έπρεπε και κερδίσαμε στο γήπεδο μας. Η συνέχεια είναι δύσκολη και προχωράμε”.
Για την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα και η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είπε: “Σε σχέση με το τελευταίο δεν είδα διαφορά βγάλαμε ενέργεια και κόντρα στην Άλμπα, απλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοι και φυσικά έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Η διαφορά ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο, το μεσαίο και το χαμηλό είναι η εξής. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν αδράνεις, όπως λέω εγώ, κακές στιγμές για κάθε ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Η διαφορά για το υψηλό επίπεδο σε σχέση με το μεσαίο είναι ότι στο υψηλό τις βλέπεις και τις τιμωρείς άμεσα.Αυτή είναι η διαφορά, ότι μία ομάδα υψηλού επιπέδου τις βλέπει που είναι το πρώτο, και μετά τις τιμωρεί άμεσα. Εμείς δεν είμαστε τόσο καλοί σε αυτό και έχουμε δρόμο να διανύσουμε για το υψηλό επίπεδο”.
Ο Έλληνας τεχνικός συνέχισε λέγοντας: “Η νίκη ήταν επιβεβλημένη για πολλούς λόγους. Κάθε αγώνας έχει κάποιες παραμέτρους ψυχολογικές. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, σωματικά και ψυχολογικά. Την χρειαζόμασταν ενόψει της δύσκολης συνέχειας”.

Για τον αγώνα με την Άλμπα και αν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην Ευρώπη μέχρι τώρα είπε: “Στην Ευρώπη άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας, βρισκόμαστε στην… σφαίρα του έξτρα. Δεν πρέπει να αγχωθούμε υπέρμετρα. Αν βάλουμε το παιχνίδι στην λογική της πιθανότητας της πρόκρισης στην επόμενη φάση ναι είναι σημαντικό αλλά δεν είναι εύκολο. Η διαφορά που χάσαμε είναι μεγάλη σε έκταση ενώ και ο αντίπαλος μας είναι μία σοβαρή ομάδα, με έμπειρους παίκτες, τέραστιο μπάτζετ”

Για το αν η ομάδα του ΑΡΗ ενισχυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες λόγω EuroCup είπε: “Δεν έχω να πω κάτι, θα το μάθετε επίσημα από την ομάδα. Και να εξηγήσω για ποιο λόγο το λέω, αυτές οι μεταγραφολογίες και η κινητικότητα για ενίσχυση, έχουν κάνει κακό στην ομάδα”.

Προτεινόμενα Άρθρα