"Πόλεμος" για τους… αναποφάσιστους

από AllAboutARIS

Η Euroleague παρουσίασε το πλάνο της για το Eurocup χθες στη Βαρκελώνη και προσπαθεί να στερήσει συμμάχους από τη FIBA και το Champions League.

Ο Ζόρντι Μπερτομέου ανέλυσε το πλάνο του για το Eurocup των επόμενων ετών και υποσχέθηκε οικονομικά ανταλλάγματα στις ομάδες που θα συστρατευθούν μαζί του στον “εμφύλιο” του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στόχος του ισχυρού άνδρα της Euroleague δεν είναι άλλος από το να πείσει την τελευταία στιγμή τους αναποφάσιστους να αφήσουν τη FIBA, μία εβδομάδα πριν την επίσημη παρουσίαση του Champions League.

Ήδη, παρά την ξεκάθαρη στάση της ιταλικής λίγκας υπέρ της FIBA, πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι Σάσαρι, Τρέντο και Ρέτζιο Εμίλια θα ακολουθήσουν το δρόμο της Αρμάνι Μιλάνο και θα υπογράψουν 3ετές συμβόλαιο με την Euroleague που θα αφορά τη συμμετοχή τους στο Eurocup, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση των ομάδων από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Αδριατική λίγκα τις οποίες επιχειρεί να δελεάσει ο Μπερτομέου. Από αυτήν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το επίπεδο της διοργάνωσης της FIBA καθώς αποτελούν τις πιο εμπορικές ομάδες που οπωσδήποτε θέλει η παγκόσμια ομοσπονδία να συμπεριλάβει στο Champions League.

Ο ΑΡΗΣ ήταν η μόνη ελληνική ομάδα που εκπροσωπήθηκε στη χθεσινή συνάντηση δια του αντιπροέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Παπακυριάκη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται να άρει την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει δώσει ο Νίκος Λάσκαρης στην νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA.

Πάντως, τα οικονομικά ανταλλάγματα που πρόσφερε η Euroleague στις ομάδες για συμμετοχή στο Eurocup κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στη Βαρκελώνη δεν ξεπερνούν αυτά της FIBA. Σε κάθε περίπτωση, ο “πόλεμος” μεταξύ των δύο φορέων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα ενταθεί παρασκηνιακά περισσότερο ενόψει της παρουσίασης του Champions League στο Παρίσι στις 21 Μαρτίου.

Προτεινόμενα Άρθρα