"Αγαπάω τον κόσμο του ΑΡΗ και την φανέλα του τίμησα"

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Γκάλης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση της ΧΑΝΘ με την πτέρυγα του ΕΣΑΚΕ στο Μουσείο της και φυσικά αναφέρθηκε στον ΑΡΗ, στην απουσία του από τους αγώνες της ομάδας, αλλά και την απόφαση να δοθεί στο ΟΑΚΑ το όνομα του.

Αρχικά ο “Νικ” είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω την ΧΑΝΘ και τον ΕΣΑΚΕ για την τιμή που μου έκαναν. Συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ για την όμορφη γωνία που δημιούργησαν εδώ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ, ο οποίος είναι ένα ιστορικός σύλλογος. Δεν είμαι τόσο παλιός αλλά λένε ότι από εδώ ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, και ο ΕΣΑΚΕ και η ΧΑΝΘ έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Αξίζει να έρθει κάποιος για να δει το Μουσείο και την παλιά ιστορία”.

Για την απόφαση να μετονομαστεί το ΟΑΚΑ σε “Νίκος Γκάλης” είπε: “”Είναι μία δικαίωση, εγώ είπα και χθες στις δηλώσεις μου, έδωσα συγχαρητήρια στην Πολιτεία που έστω και μετά από αρκετό καιρό με τιμούν με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω ότι εγώ μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά έχουν προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, δώσαμε τα μέγιστα και στην κοινωνία. Νομίζω είναι κάτι πολύ ωραίο για όλο τον κόσμο”.

Για την αγάπη του κόσμου είπε: “”Έχω επαφή με τον κόσμο, είμαι πολύ απλός άνθρωπος. Αυτό με ενδιαφέρει πιο πολύ απ’ όλα, η αγάπη του κόσμου. Αν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, είμαι εγώ ικανοποιημένος”.

Για την απουσία του από τα παιχνίδια του ΑΡΗ τόνισε: “Εγώ αγαπάω τον κόσμο του ΑΡΗ και την φανέλα που τίμησα. Από εκείνη την στιγμή δεν έχει σημασία αν έρχομαι ή όχι, αυτά είναι άλλα πράγματα”.

Για τα μικρά παιδιά είπε: “Θέλω να μπορώ να περνάω το μήνυμα στα μικρά παιδιά, πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος από όλα τα κακά της ζωής. Γίνεσαι σωστός άνθρωπος, μέσα στην κοινωνία. Να επιλέξουν κάποιο άθλημα τα παιδιά, όχι μόνο το μπάσκετ, για να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο”.

Για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος υπογράμμισε: “”Γίνονται καλά παιχνίδια, στους τελικούς σπάνε έδρες. Να δώσω ένα μύνημα στους φιλάθλους, εγώ έχω μάθει στην Αμερική ότι το μπάσκετ είναι και ένα…θέατρο. Πας με το παιδάκι σου. Ας αφήσουμε όλα τα άλλα απέξω και ας απολαύσουν το θέαμα. Δεν έχουν να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Η Ελλάδα είναι στην κορυφή”

Προτεινόμενα Άρθρα