Οι Έλληνες θα τον φέρουν πιο κοντά στην κορυφή

από AllAboutARIS

Το κλείσιμο της ψαλίδας από την κορυφή περνάει από τα… χέρια των γηγενών παικτών.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Πρίφτη, παίρνει μπρος ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΑΡΗ για την επόμενη σεζόν. Η φετινή πορεία των «κίτρινων» έδειξε ότι η διαφορά του από την κορυφή έχει μεν μειωθεί, αλλά είναι υπαρκτή δε. Ο ΑΡΗΣ της σεζόν που ολοκληρώθηκε βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στους Αμερικανούς του κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που θα προσπαθήσει να τους διατηρήσει στο ρόστερ του.

Ανεξάρτητα όμως από το ποιοι εκ των Αμερικανών θα παραμείνουν, το βάρος πέφτει στην ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Οι επιλογές εδώ δεν είναι πολλές και ο ανταγωνισμός μεγάλος, γι’ αυτό και ο ΑΡΗΣ καλείται να κινηθεί έξυπνα και αποφασιστικά προκειμένου να προσελκύσει τους παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν να μειώσει την ψαλίδα από την κορυφή.

Ήδη έχει καταρτιστεί μία λίστα με υποψήφιους παίκτες που ενδιαφέρουν τους «κίτρινους» και θα έρθουν για να δώσουν λύσεις και βάθος στον πάγκο προκειμένου να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να ανταπεξέρθει μέχρι τέλους σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχει του χρόνου, χωρίς να εμφανίσει σημάδια κόπωσης όπως συνέβη φέτος στο τελείωμα των πλέι οφ.

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται κυρίως ρολίστες και παίκτες ομάδας καθώς οι επιλογές των Ελλήνων που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο δύσκολα θα περάσουν (ακόμα) το κατώφλι του Παλέ, είτε γιατί τα κασέ τους είναι εκτός πεδίου βολής της ευρισκόμενης σε πορεία εξυγίανσης ΚΑΕ, είτε γιατί πρόθεση των παικτών αυτών είναι να παραμείνουν στο εξωτερικό.

Βασικός πυλώνας του ΑΡΗ και την επόμενη σεζόν θα είναι οι Αμερικανοί του (νέοι ή παλιοί), αλλά για να κλείσει η ψαλίδα από την κορυφή ακόμα περισσότερο θα πρέπει να ανέβει κι άλλο το επίπεδο -ποσοτικά και ποιοτικά- των Ελλήνων παικτών που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες στο ρόστερ.

Προτεινόμενα Άρθρα