Γρήγορο τέμπο, ριμπάουντ και άμυνα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ στο σημερινό ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. θα επιδιώξει  να δώσει γρήγορο τέμπο στο ματς και να πάει το σκορ σε υψηλά επίπεδα.

Έλεγχος των ριμπάουντ, ένταση στην άμυνα και περιφερειακό σουτ, είναι τα τρία στοιχεία που θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην σημερινή αναμέτρηση, όπως επεσήμανε στις χθεσινές του δηλώσεις ο Δημήτρης Πρίφτης. Μέσα από την άμυνά του, ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να «μπλοκάρει» επιθετικά τον Π.Α.Ο.Κ. και να τον οδηγήσει σε λάθη, τα οποία θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Επίσης, η «μάχη» των ριμπάουντ θα καθορίσει πολλά. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ιδιαίτερα δυνατός σε αυτόν τον τομέα και διαθέτει και τον καλύτερο ριμπάουντερ του πρωταθλήματος ,τον Κιθ Κλάντον, συνεπώς οι «κίτρινοι», θα πρέπει να κάνουν πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, για να μην δώσουν δεύτερες ευκαιρίες στους «ασπρόμαυρους».

Εφόσον καταφέρουν οι παίκτες του Πρίφτη να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στο παρκέ (με σωστή αμυντική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στο αμυντικό ριμπάουντ) θα επιδιώξουν να τρέξουν και να πάνε το σκορ ψηλά. Ο Π.Α.Ο.Κ. εντός έδρας δέχεται 76,71 πόντους μ.ο. και ο ΑΡΗΣ θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα των γκαρντ του, προκειμένου να πιάσει, όσο το δυνατόν περισσότερες φορές, ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα.

Προτεινόμενα Άρθρα