Άμυνα, συγκέντρωση, μαχητικότητα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έτσι οφείλει να παρουσιαστεί και στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπήκαν εξ’ αρχής με συγκέντρωση στο παρκέ και με πιεστική άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν την παραγωγικότητα των αντιπάλων τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, οι εννέα πόντοι που σημείωσε ο Προμηθέας στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, οι «κίτρινοι» δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να κλέψει μπάλες και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Η ηρεμία επανήλθε, σχεδόν, άμεσα στους γηπεδούχους, οι οποίοι ξεκινώντας και πάλι από την άμυνά τους, βρήκαν τα πατήματά τους και επιθετικά, αυξάνοντας εκ νέου την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο νούμερο.

Το πιο ενθαρρυντικό στην χθεσινή αναμέτρηση είναι το ότι ο ΑΡΗΣ δεν χαλάρωσε ακόμα και όταν η διαφορά υπερέβη τους 20 πόντους (69-48) και στο ρολόι απέμεναν έξι λεπτά για το τέλος. Οι παίκτες του Πρίφτη δεν μείωσαν την ένταση στην άμυνα, συνέχισαν να έχουν καλή κυκλοφορία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση και έφτασαν με άνεση στη νίκη.

Οι «κίτρινοι» ζητούν σταθερότητα στην απόδοση τους, αλλά τα πάντα ξεκινούν από την διάθεση και την συγκέντρωση που παρουσιάζουν στο παρκέ οι παίκτες. Όσο λοιπόν, ο Αυτοκράτορας θα μπαίνει στο παρκέ με μάτι που… γυαλίζει, οι πιθανότητες για νίκη θ’ αυξάνονται, ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Προτεινόμενα Άρθρα