Εύκολα η Εθνική Νέων 71-54 την Ισλανδία

από AllAboutARIS

Για μια περίοδο δυσκολεύτηκε η Εθνική Νέων, με τους διεθνείς μας να πατάνε… γκάζι στην από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, παίρνοντας εύκολα την νίκη κόντρα στην Ισλανδία με 71-54. Εξαιρετική εμφάνιση για τους Μουράτο και Φλιώνη.

Η Εθνική Νέων έκανε δύο τις νίκες της στο διεθνές τουρνουά της Κρήτης, επικρατώντας της Ισλανδίας με 71-54. Η Ελλάδα αγωνίστηκε χωρίς τους Κώστα Αντετοκούνμπο, Μιχάλη Λούντζη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ενώ ο μόνος που δεν αγωνίστηκε από τους 12 που βρέθηκαν στην δωδεκάδα ήταν ο Δημήτρης Κουρέπης.

Πρώτοι σκόρερ για το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν οι Βασίλης Μουράτος και Δημήτρης Φλιώνης με 13 πόντους έκαστος, ενώ ο Ιάκοβος Μιλεντίγιεβιτς πρόσθεσε ακόμα 10. Επίσης ο Χρηστίδης είχε επτά πόντους, και έναν ο Δίπλαρος.  Επόμενη αναμέτρηση για την Ελλάδα, εκείνη με την Ισπανία την Τετάρτη (12/7) στις 21:00.

Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ στην αρχή της αναμέτρησης, με την Ελλάδα παρά το καλό ξεκίνημα των Φλιώνη και Χριστίδη, να μην μπορεί να πάρει κεφάλι. Έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 16-16.

Η είσοδος του Μιλεντίγιεβιτς και η αγωνιστική άνοδος του Μουράτου βοήθησαν την Εθνική μας να πάρει κεφάλι στο σκορ, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να «χτίζει» μια σημαντική υπέρ του διαφορά. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την «γαλανόλευκη» να έχει το προβάδισμα με 38-29.

Πλέον το νερό είχε… μπει στο αυλάκι, με τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου όχι μόνο να κρατάνε το υπέρ τους προβάδισμα, αλλά να ανεβάζουν και την διαφορά, με τους Ισλανδούς να μην μπορούν να αντιδράσουν. Με αυτό τον τρόπο οι διεθνείς μας τελείωσαν την τρίτη περίοδο έχοντας διαφορά 16 πόντων, 60-44.

Η τέταρτη περίοδος αποτελούσε μια τυπική διαδικασία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τους διεθνείς μας να συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα, φτάνοντας τελικά στην άνετη νίκη με 71-54. 

Δεκάλεπτα: 16-16, 13-22, 44-60, 54-71
Ισλανδία (Στέφανσον): Χέρμανσον Χ. 9, Χέρμανσον Α, Γκούντμουντσον 11, Βίγκνισον, Πάλσον 9, Θόρμπγιαρναρσον 5, Γιόνσον 3, Στέφανσον 7, Χάλντορσον 4, Γκίλφανσον 6, Κρίστιανσον
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου):  Μιλεντίγιεβιτς 10, Κόνιαρης 6, Φλιώνης 13, Καρράς 9, Σκουλίδας 7, Δίπλαρος 1, Αγραβάνης 1, Χρηστίδης 7, Μουράτος 13, Παπαδάκης 2, Τάταρης 2

Προτεινόμενα Άρθρα