Ο Γουίβερ με τα "μάτια" των Πολωνών

από AllAboutARIS

Ο Κάιλ Γουίβερ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΡΗ και το AllAboutARIS παραθέτει ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα που του έγινε στην χώρα όπου αγωνίστηκε την τελευταία σεζόν, την Πολωνία.

Ο Αμερικάνος γκαρντ, με θητεία σε ΝΒΑ και Ευρώπη, θα παίξει στον ΑΡΗ τη νέα σεζόν και το AllAboutARIS επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του νέου παίκτη των “κιτρίνων”.

Ο Γουίβερ, αγωνίστηκε πέρυσι στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Τορούν και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, όντας ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του, αλλά και του πρωταθλήματος συνολικά. Πολωνική ιστοσελίδα τον Φλεβάρη του 2017 έκανε ένα αφιέρωμα στον νυν παίκτη του ΑΡΗ σημειώνοντας τα εξής:

“Δύο πράγματα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Είναι πολύ ομαδικός παίκτης και ξέρει να κινείται πολύ καλά χωρίς την μπάλα μέσα στο παρκέ. Εν ριπή οφθαλμού, μπορεί ν’ αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα με μία του ενέργεια. Κατά μέσο όρο σημειώνει 11 πόντους ενώ η συνεισφορά του είναι χρήσιμη και στο αμυντικό κομμάτι, με 4 ριμπάουντ μ.ο. Όταν ήρθε στην ομάδα, χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στις συνθήκες, αλλά όσο περνούσαν ημέρες, έγινε σημαντικό κομμάτι της, αφομοιώνοντας την αγωνιστική φιλοσοφία”.

Για την γρήγορη προσαρμογή του στ’ αγωνιστικά δεδομένα, ο προπονητής του, Γιάτσεκ Βινίτσκι, είπε χαρακτηριστικά: “Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Με καταλαβαίνει στον αγωνιστικό χώρο”.

Στο τέλος του, το αφιέρωμα αναφέρει: “Ο Κάιλ Γουίβερ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων από ισχυρότερα πρωταθλήματα”. 

Ο Αμερικάνος γκαρντ έχει πλέον μπροστά του μια νέα πρόκληση και μένει να φανεί πως θ’ ανταποκριεθεί στις νέες συνθήκες.

Προτεινόμενα Άρθρα