Ο Ρόμπινσον-Ερλ ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στον ΑΡΗ και “έβγαλε” θετικότατη αγωνιστική εικόνα στην διάρκεια των φιλικών. Αν απομονώσουμε τα πιο δύσκολα τεστ της προετοιμασίας, δηλαδή την τετράδα αγώνων με Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα (στην Κύπρο και τη Σερβία) και το ματς με την Μπαχτσεσεχίρ, ο Αμερικανός ξεχώρισε από πλευράς των “κιτρίνων” και είχε ιδιαίτερα καλά νούμερα. Ας δούμε… Ο Ρόμπινσον-Ερλ είχε μέσο όρο 20,7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στα τέσσερα πιο δύσκολα φιλικά του ΑΡΗ και στα δυο εξ αυτών, αυτά με Μπαχτσεσεχίρ και Ερυθρό Αστέρα (στο παιχνίδι της Κύπρου), είχε 27 και 29 βαθμούς αντίστοιχα.
Επιπλέον, στα τρία από τα τέσσερα πιο δυνατά τεστ, ο Αμερικανός βρέθηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΑΡΗ (σ.σ. εξαίρεση το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, στη Σερβία) ενώ συνολικά στην τετράδα… απαιτητικών αγώνων του ΑΡΗ, είχε μέσο όρο 19,2 πόντους. Σε όλα τα παιχνίδια, δηλαδή στα τέσσερα που αναφέραμε παραπάνω, είχε διψήφιο αριθμό πόντων.
Επίσης, ήταν στην κορυφή και στην κατηγορία των ριμπάουντερ του ΑΡΗ, σε όλα τα δύσκολα φιλικά, “κατεβάζοντας” 7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα, σε ένα ματς εξ αυτών, το παιχνίδι με την Μακάμπι, ο Ρόμπινσον-Ερλ είχε νταμπλ-νταμπλ, με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν αξιοπρόσεκτη η αποτελεσματικότητά του, με 85% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (12/14).
Tέλος, σε… άλλα νούμερα, απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήταν αλάνθαστος “γράφοντας” μηδέν στα λάθη σε 24′ συμμετοχής, κόντρα στην Μπαχτσεσεχίρ είχε μόλις ένα λάθος σε 33′ συμμετοχής ενώ απέναντι στην τούρκικη ομάδα ήταν ο κορυφαίος “κλέφτης” του ΑΡΗ με 4 κλεψίματα. Με λίγα λόγια, ο Ρόμπινσον-Ερλ έδειξε “ωραία” αγωνιστική εικόνα στα… δύσκολα φιλικά και πλέον το ζητούμενο είναι να βοηθήσει με την ποιότητά του στα επίσημα ματς που “έρχονται”, αρχής γενομένης από αυτό με τη Λε Μαν, στη Γαλλία.