Σαν σήμερα το έπος της Σαϊτάμα: Όταν η Ελλάδα ταπείνωσε την Αμερική! (vid)

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, η Εθνική Ελλάδας έγραψε μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της.

Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη επιβλήθηκε 101-95 των ΗΠΑ και έγραψε ιστορία, αφήνοντας όλο τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό!

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, με διθυραμβικά σχόλια για την ελληνική ομάδα, η οποία με τη μεγάλη επικράτησή της προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας, όπου όμως δεν κατάφερε να επιβληθεί της Ισπανίας, που κατέκτησε τον τίτλο.

Δεκάλεπτα: 14-20, 45-41, 77-65, 101-95.

Ελλάδα: Σπανούλης 22 (3), Κακιούζης 15 (1), Σχορτσιανίτης 14, Διαμαντίδης 12 (2), Φώτσης 9, Παπαδόπουλος 8, Ντικούδης 8, Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 3 (1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος.

ΗΠΑ: Άντονι 27 (3), Ουέιντ 19 (1), Τζέιμς 17, Χάινριχ 12 (4), Χάουαρντ 10, Πολ 3, Μπος 3, Τζόνσον 3 (1), Μπάτιερ 1, Μπραντ.

Τα τελευταία λεπτά του ημιτελικού

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων (vid)
Προηγούμενο άρθρο Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων (vid)
Επόμενο άρθρο «Ο Μανού Γκαρθία γύρισε… και σκόραρε πριν καν τον προλάβει η ανάσα του γηπέδου» (vid)
«Ο Μανού Γκαρθία γύρισε… και σκόραρε πριν καν τον προλάβει η ανάσα του γηπέδου» (vid)