Τι απομένει για Τολιόπουλο, πότε θα ανακοινωθεί και η τελευταία χρονιά του στον ΑΡΗ (vids)

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι και πάλι παίκτης του ΑΡΗ. Η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε και ο διεθνής γκαρντ επιστρέφει στο γήπεδο όπου καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο εκρηκτικούς Έλληνες περιφερειακούς της τελευταίας δεκαετίας. Το «Nick Galis Hall» ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί ξανά, αυτή τη φορά σε μια ομάδα με εντελώς διαφορετικές φιλοδοξίες.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ, μέσα στην εβδομάδα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους Κιτρινόμαυρους, με τις ανακοινώσεις λογικά να έρχονται τα επόμενα 24ωρα.

Ο Τολιόπουλος επιστρέφει στον ΑΡΗ και ξ τελευταία του θητεία ήταν το σημείο όπου η καριέρα του εκτοξεύτηκε. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε να κάνει πορεία ανάλογη των προσδοκιών, ο ίδιος πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της ζωής του. Με 14.7 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ σε πάνω από 26 λεπτά συμμετοχής, αποτέλεσε τον απόλυτο ηγέτη των «κιτρινόμαυρων».

Υπήρξαν βραδιές που έμοιαζε ασταμάτητος. Απέναντι στον Πανιώνιο, σημείωσε 33 πόντους και 7 τρίποντα σε μια εμφάνιση που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων.

Στο EuroCup, το προσωπικό του highlight ήρθε απέναντι στο Αμβούργο, όπου σε μια δύσκολη βραδιά για την ομάδα, εκείνος πάλευε μόνος του, τελειώνοντας το ματς με 31 πόντους και 3 ασίστ.

Η επιστροφή του, όμως, δεν γίνεται σε ένα περιβάλλον που θυμίζει το παρελθόν. Ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει επίπεδο. Οι χαμηλές πτήσεις στην Ευρώπη αποτελούν παρελθόν και ο σύλλογος έχει πλέον ξεκάθαρη στόχευση: πρωταγωνιστικό ρόλο στο EuroCup και άμεση μετάβαση στην EuroLeague.

Με τον Βασίλη Σπανούλη στο τιμόνι, ο Άρης έχει χτίσει ένα ρόστερ που δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Παίκτες υψηλής ποιότητας, βάθος, εμπειρία και ξεκάθαρη φιλοσοφία. Σε αυτό το νέο project, ο Τολιόπουλος δεν επιστρέφει ως ένας καλός Έλληνας γκαρντ. Επιστρέφει ως ο παίκτης που μπορεί να δώσει χαρακτήρα, ένταση, προσωπικότητα και ηγεσία.

Η άφιξη του Μπασίρου και οι αναφορές στην Αγγλία
Προηγούμενο άρθρο Η άφιξη του Μπασίρου και οι αναφορές στην Αγγλία