Ο “πανταχού παρών” Μόντσου! (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο… μετρητής των χιλιομετρών “έγραψε” πολλά για τους παίκτες του ΑΡΗ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και το αποκορύφωμα ήταν οι μεσοεπιθετικοί που χρειάστηκαν να καλύψουν πολλά περισσότερα μέτρα στο γήπεδο.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται φυσιολογικά στον MVP -βάσει αντίκτυπου- Μάνου Γκαρθία… Είναι άδικο όμως να μην γίνει ειδική αναφορά στον Μόντσου Ροντρίγκεθ.

Μέσα σε μία εβδομάδα φάνηκε πόσο λείπει και παράλληλα πόσο καθοριστικός είναι ο 25χρονος άσσος για τον ΑΡΗ. Από την απουσία του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στην συμβολή του επιθετικά και αμυντικά απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το heatmap του Μόντσου – Πηγή: sofascore.com

Χαρακτηρισμοί όπως ¨βιονικός” ή “ο Μόντσου ήταν παντού” καταγράφονται με ακρίβεια στο παραπάνω heatmap. Σε αυτό αποτυπώνεται ότι ο πρώην άσσος της Ρεάλ Βαγιδολίδ πάτησε σχεδόν σε όλο το γήπεδο, τρέχοντας ασταμάτητα και με καλά νούμερα στα δύο μισά του γηπέδου.

Προφανώς από έναν τέτοιο παίκτη περιμένεις πολλά μπροστά, στηρίζοντας τη μετάβαση της μπάλας της επίθεση και ειδικά με τα κρατήματά του πάνω στην πίεση των αντιπάλων.

Δύο σουτ, 12 πάσες στο τελευταίο τρίτο, 70 επαφές με τη μπάλα και μία από αυτές στην αντίπαλη περιοχή είναι τα highlights του Ισπανού επιθετικά. Πάμε όμως και στην άμυνα όπου τα νούμερα εντυπωσιάζουν.

Επτά κλεψίματα και πέντε κερδισμένες μονομαχίες φτάνουν για να δείξουν ότι ο Μόντσου μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως ανασταλτικός μέσος, ασχέτως που δεν είναι το προτέρημά του. Έχει όμως την ικανότητα και μαζί με τον Σιφουέντες πέρασαν αποτελεσματικά κάτι σαν… τεστ κόντρα στον Ολυμπιακό .

Προτεινόμενα Άρθρα