Το Αγρίνιο γύρισε πολλά στον μαχητή Βέλεθ! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο σακάτης… Επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ξαναζεσταμένο φαγητό… Πόσα άκουσε ο Φραν Βέλεθ με την επιστροφή του στον ΑΡΗ. Και σε τί βαθμό μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ιβηρας στόπερ δεν είναι φυσικά από αυτούς που “πέφτουν” με τέτοια σχόλια ή δύσκολες καταστάσεις. Έχει βρεθεί αντιμέτωπος άλλωστε με ουκ ολίγες, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως άνθρωπος. Και με όλες δίνει πάντα τις μάχες του. Και πάντα τις κερδίζει.

Δεν έχει έναν μήνα καλά-καλά που επανήλθε στην αγωνιστική δράση, έπειτα από ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο και έναν τραυματισμό πριν καλά-καλά προλάβει να φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη φανέλα. Με ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί ξανά στο πολύ καλό επίπεδο που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Και οι απαντήσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Από τη Νίκη Βόλου ο παίκτης άρχισε δείχνει θετικά δείγματα. Συνέχισε στις Σέρρες, στα Γιάννενα και χθες βίωσε κάτι σαν λύτρωση με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Αγρίνιο.

Ο Μάντζιος τον “έριξε” βασικό στο ματς και μαζί με τον Κουέστα κράτησαν όρθιο τον ΑΡΗ στην… τρικυμία του πρώτου 15λεπτου με τον Παναιτωλικό. Σχεδόν αλάνθαστος αμυντικά. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Έπρεπε να γίνει κάτι ακόμα το απόγευμα της Τετάρτης για να δείξει σε όλους ότι επέστρεψε.

Στο 64′ κινείται αθόρυβα προς την περιοχή του Παναιτωλικού… Ο Γκαρθία τον βλέπει και του τη στέλνει εκεί που πρέπει να για να βγάλει τον ΑΡΗ από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν όσο δεν έβρισκε δίχτυα. Ένα γκολ που πιθανότατα κρίνει και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Βέλεθ δεν γύρισε τυχαία φέτος… Ένιωσε ότι άφησε κάτι στη μέση όταν αποχώρησε πριν λίγα χρόνια. Και όσο αν δεν αρέσει σε κάποιους, νιώθει από ΑΡΗ όσο λίγοι μέσα στα φετινά αποδυτήρια. Ξέρει τί σημαίνει ο στόχος του Κυπέλλου και έχει φροντίσει να το εξηγήσει στους… νέους, εντός των αποδυτηρίων.

Δεν είναι ο Βέλεθ του 2018 ή του 2019. Είναι όμως μία προσωπικότητα που βγαίνει μπροστά και φαίνεται ότι έχει να δώσει αρκετά ακόμα ως το τέλος της σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα