«Έκλεισε εισιτήρια» για το Κατάρ η Πορτογαλία (vid)

από AllAboutARIS

Η Πορτογαλία δεν… έπαθε Ιταλία και «πετάει» για Κατάρ! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες που σκόραρε δις και με το 2-0 επί της Βορείου Μακεδονίας, πήρε το εισιτήριο για το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μεστή εμφάνιση από τους Πορτογάλους, με τους Ρονάλντο και Ζότα να «φτιάχνουν» τα γκολ του Φερνάντες και να κρατάνε «άσφαιρη» τη Βόρεια Μακεδονία που είδε την πολύ καλή της πορεία να σταματάει ένα βήμα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εξαιρετικά στημένη στο πρώτο εικοσάλεπτο η Βόρεια Μακεδονία, που κρατούσε μπάλα αλλά και την Πορτογαλία μακριά από την περιοχή της. Εκτός από τη φάση του 14ου λεπτού όταν ο Οτάβιο με υπέροχη κάθετη έκοψε στα δύο την αντίπαλη άμυνα, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι. Όσο περνούσαν τα λεπτά η Πορτογαλία ανέβαζε την πίεσή της, πήρε την κατοχή και κρατούσε σε παθητικό ρόλο την Βόρεια Μακεδονία που προσπαθούσε να φανεί επικίνδυνη στην κόντρα αλλά δεν το κατάφερνε.

Από το πουθενά, στο 32ο λεπτό ο Στέφαν Ριστόφσκι έκανε μια κάκιστη παράλληλη πάσα, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα-επίθεση με τον Ρονάλντο να σπάει στον Φερνάντες, ο οποίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0. Αυτό το τέρμα «έφτιαξε» τους Πορτογάλους, που πίεσαν και για δεύτερο τέρμα, αγγίζοντάς το στο 40’ όταν ο Ζότα αστόχησε προ κενής εστίας με το σκορ να μην αλλάζει ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Η Βόρεια Μακεδονία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να κυνηγήσει την ισοφάριση, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει απέναντι στην εξαιρετική Πορτογαλία που δεν της επέτρεπε να πλησιάσει καν στην εστία της. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που οι φιλοξενούμενοι έβαλαν μια πίεση, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν με αντίστοιχο τρόπο και να διατηρήσουν τον ρυθμό τους, με τους γηπεδούχους στο 65ο λεπτό να χτυπάνε ξανά για να «τελειώσουν» το ματς και την υπόθεση πρόκριση. Αυτή τη φορά ο Ζότα με υπέροχη ασίστ σέρβιρε το 2-0 που πέτυχε ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής Μπρούνο Φερνάντες με εξαιρετικό σκρομπ.

Τα νεύρα από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν αρκετά, οι παίκτες των δύο ομάδων λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια αλλά οι ψυχραιμότεροι τους ηρέμησαν και το τελευταίο εικοσάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και λιγοστές… συγκινήσεις, με τη Βόρεια Μακεδονία να φωνάζει δις για πέναλτι στο 79’ αλλά ο Τέιλορ της το αρνήθηκε στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα. Το τελευταίο σφύριγμα του Άγγλου ρέφερι βρήκε τους Πορτογάλους να πανηγυρίζουν τη συμμετοχή τους σε 12η σερί μεγάλη διοργάνωση και τη Βόρεια Μακεδονία να μένει εκτός, ένα βήμα πριν το Κατάρ.

 

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X