Εκτός Μουντιάλ ο Σούντγκρεν, πρόκριση για Πολωνία (vid)

από AllAboutARIS

Η Σουηδία του Ντάνιελ Σούνγκρεν, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο, δεν θα δώσει το παρών στα γήπεδα του Κατάρ, μιας και ηττήθηκε με 2-0 από την Πολωνία η οποία και πήρε την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η γηπεδούχος Πολωνία ξεκίνησε πιο δυνατά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι αρκετές καλές φάσεις. Ο Λεβαντόφσκι ζεστάθηκε με κεφαλιά στο 10’, η οποία πέρασε λίγο έξω.

Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή σημειώθηκε στο 13’ και ήταν για τη Σουηδία, η οποία έφυγε στην κόντρα με τον Κουάλσον, ο οποίος έχασε για λίγο τον έλεγχο της μπάλας και δεν μπόρεσε να βγει φάτσα με τον Σέζνι. Κλείστηκε και έκανε αδύναμο σουτ. Η πρώτη μεγάλη άνηκε επίσης στους Σκανδιναβούς. Στο 19’, ο Κάρλστρεμ έκλεψε, ο Ίσακ κουβάλησε την μπάλα και μοίρασε για τον Φόρσμπεργκ, ο οποίος νικήθηκε από τον Σέζνι.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο και η Πολωνία απάντησε στις φάσεις στο 26’. Στο γύρισμα του Σιμάνσκι από τ’ αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Λεβαντόφσκι, ενώ ο Κας έκανε «τσαφ» από εξαιρετική θέση. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά μέχρι την ανάπαυλα.

Άλλαξε, ωστόσο, στο β’ μέρος. Ο Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς επιστράτευσε τον Κριχόβιακ, ο οποίος κέρδισε πέναλτι από τον Κάρλστρεμ σε μια από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα. Ο Λεβαντόφσκι νίκησε τον Όλσεν, κάνοντας προσποίηση και έγραψε το 1-0 στο 49’.

Η Σουηδία δεν άργησε να βγάλει αντίδραση, αλλά αυτή δεν συνδυάστηκε με γκολ. Με νέ συνεργασία Ίσακ και Φόρσμπεργκ, αλλά ο Σέζνι είχε και πάλι την απάντηση (58’).

Τα πάντα τελείωσαν στο 72’. Όσο κυλούσε ο χρόνος, η Σουηδία έβγαινε όλο και πιο μπροστά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κάθε λάθος μετράει και το έκανε ο Ντάνιελσον. Ο Ζιελίνσκι πήρε την μπάλα και πλάσαρε τον Όλσεν. Game Over. Από εκεί και πέρα, η Πολωνία έφτασε δις κοντά στο 3-0, με την κεφαλιά (76’) και το σουτ του Λεβαντόφσκι (90’) ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στο 2-1. Ούτε με την είσοδο του Ιμπραΐμοβιτς έγιναν πιο επικίνδυνοι.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X