Ένας εναντίον… όλων: Τα νούμερα μίας εμφάνισης καριέρας από τον Χουτεσιώτη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ μίας Κυριακής, στο φινάλε της οποίας εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τον ΑΡΗ. Και θετικό σημείο αναφοράς μάλιστα!

Το ξαφνικό πρόβλημα με τον Κουέστα έφερε τον Έλληνα κίπερ μπροστά στην έβδομη φετινή συμμετοχή του. Σε μία χρονιά που ξεκίνησε άσχημα για τον ίδιο στην Ευρώπη, ακολούθησε πάλι ένα άσχημο βράδυ με τον Ολυμπιακό και μετρώντας μέχρι χθες τρεις μήνες δίχως αγωνιστική δράση.

Βάσει όλων των παραπάνω ίσως και κανένας να μην περίμενε τη χθεσινή εμφάνιση του Χουτεσιώτη. Μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα έλειπε για να πάρει επάξια τον τίτλο του MVP. Ακόμα και η ήττα όμως δεν είναι αρκετή για να μειώσει την αξία που έχει αυτή η εμφάνιση για τον ίδιο, τονώνοντας σημαντικά την ψυχολογία του και παίζοντας ουσιαστικά μόνος κόντρα στην ΑΕΚ μετά το 46′. Μία εμφάνιση που ανάγκασε τους Αθανασιάδη, Άμραμπατ και Αλμέιδα να του κάνουν ειδική μνεία στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα.

Μετά από 1-2 πολύ καλές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος -ειδικά του Ελίανσον στο 2′- ο Χουτεσιώτης ήταν το εμπόδιο στο επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, με έξι επεμβάσεις σε 23 λεπτά! Ηταν όμως πολύ δύσκολο να βγάλει ακόμη έναν… λαγό από το καπέλο του στο 84′, όταν ο Άμραμπατ πήρε τη μπάλα από την απομάκρυνση του Ρόουζ και εκτέλεσε με δυναμή και σε πρώτο χρόνο από κοντινή απόσταση για το τελικό 1-2

Ακόμη κι έτσι πάντως ο Χουτεσιώτης κατάφερε να μετρήσεις δέκα επεμβάσεις στο παιχνίδι. Καθόυλου μικρό νούμερο και ενδεικτικό της εικόνας του παιχνιδιού.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι ίσως ότι είχε 44 (!) επαφές με τη μπάλα, με τους Φατόρε (51) και Μοντόγια (48) να είναι οι μοναδικοί με περισσότερες. Δηλαδή ξεπέρασε τους περισσότερους παίκτες της ενδεκάδας.

Η κατάσταση του Κουέστα, που θα επαναξιολογηθεί σήμερα, θα καθορίσει και αν ο Χουτεσιώτης θα αγωνιστεί ξανά φέτος. Σίγουρα όμως χθες κέρδισε πόντους και κυρίως στα μάτια του εαυτού του, βάζοντας δικαίως στο βιογραφικό του το χθεσινό βράδυ.

Προτεινόμενα Άρθρα