Έντεκα μήνες περίμενε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένα 80λεπτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και 98 λεπτά στο ΟΑΚΑ…

Μέσα σε μία εβδομάδα ο Σαλέμ Εμπακατά αγωνίστηκε… υπέρ του δέοντος, βλέποντας τον Χερμάν Μπούργος -και τις συγκυρίες- να του ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας.

Δεν ήταν μόνο η αναμονή των δύο μηνών με φουλ προπονήσεις για τον Κονγκολέζο. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ήταν κάτι που περίμενε απ΄οτις 15 Μαΐου του 2021, όταν αγωνίστηκε με τη Σόσο κόντρα την Οσέρ. Δηλαδή πριν από έντεκα ολόκληρους μήνες!

Το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας του 23χρονου μπακ ήταν αρκετά μεγάλο. Για αυτό και μεγαλώνει το credit που του δίνεται για τις δύο πρώτες εμφανίσεις του με τον ΑΡΗ, έχοντας σταθερή παρουσία και όντας αρκετά ισορροπημένος σε άμυνα και επίθεση.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος

Ο Εμπακατά πρόκειται για έναν παίκτη που γαλουχήθηκε στη γαλλική σχολή. Τεχνίτης μπακ και με κύριο γνώρισμα την αθλητικότητά του, την οποία όμως δεν έχει επιδείξει ακόμα στον βαθμό που μπορεί. Και είναι φυσιολογικό όταν είχε να παίξει έντεκα μήνες.

Το επόμενο βήμα είναι μέσα από αγώνες και κυρίως τις προπονήσεις να αυξήσει τις εντάσεις και τα τρεξίματά του μέσα στο γήπεδο, αφού ακόμα το λείπει η έκρηξη που έχει ο Σούντγκρεν. Και για αυτό δεν αποκλείεται κόντρα στον ΠΑΟΚ ή στα επόμενα ματς να επανέλθει ο Σούντγκρεν, ώστε να ομαλοποιηθεί και η επιστροφή του Κονγκολέζου πλάγιου μπακ στην κανονικότητα…

Προτεινόμενα Άρθρα