Αποκαλυπτικός Παλίκουτσα στο AllAboutARIS: “Συμφωνία με ομάδα από τη La Liga για επιθετικό”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τους… τίτλους για όσα ήδη γίνονται από χθες και για όσα θα ακολουθήσουν μεταγραφικά τις επόμενες μέρες έδωσε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα μέσα από το AllAboutARIS.gr

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Βουλγαρία για το φιλικό με τη Μπότεβ, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας άνοιξε τα χαρτιά του για τα μεταγραφικά και έδωσε ειδήσεις.

Φορ από Ισπανία, το παρασκήνιο με Ζαγαρίτη, οι κινήσεις που έρχονται, οι αποδεσμεύσεις και απαντήσεις για τις μέχρι τώρα προσθήκες.

Διαβάστε όσα ανέφερε:

-Είχατε και ένα μίτινγκ με τον πρόεδρο σχετικά με τα μεταγραφικά…

“Έφυγαν δύο αριστερά μπακ μέχρι στιγμής… Πήραμε άλλους. Πήραμε έναν νεαρό ταλαντούχο παίκτη από την Ισπανία (σ.σ. Φατόρε), πίσω από τον οποίο υπάρχει μία συγκεκριμένη ιδέα. Φέραμε έναν μέσο που ήταν ο καλύτερος παίκτης όταν ήμουν στη Ριέκα (σ.σ. Πάβιτσιτς). Ηταν ο καλύτερος στη θέση του, σε όλη την Κροατία εκείνη την περίοδο. Φέραμε τον Σαβέριο.. Ταλαντούχος. Πήραμε και τερματοφύλακα. Πήραμε έναν ταλαντούχο Έλληνα στόπερ που έπαιξε σε όλες τις μικρές ομάδες της Γερμανίας.

Πριν υπογράψουμε τον Φεράρι, μιλούσαμε με τον Ζαγαρίτη. Θα ήθελα πολύ να τον φέρουμε αλλά σε 2-3 εβδομάδες αλλάζουν πολλά. Οταν χάνεις χρόνο, πρέπει να πάρεις μία απόφαση για την ομάδα. Μπορεί να είναι κόντρα στη φιλοσοφία του, αλλά η ομάδα είναι πιο σημαντική από αυτήν. Ο Φεράρι είναι πολύ καλός παίκτης. Ξέρει το πρωτάθλημα και αυτό κάνει την επιλογή του εξίσου καλή με μία ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Συμφωνήσαμε με έναν εξτρέμ που έρχεται τις επόμενες μέρες. Σήμερα συμφώνησα με έναν αμυντικό χαφ και έχουμε συμφωνία με ακόμη έναν. Έρχονται αυτή την εβδομάδα. Επίσης είμαστε στις τελικές επαφές με ακόμα δύο εξτρέμ. Έχουμε συμφωνήσει με ομάδα από τη La Liga για επιθετικό. Απλά θα πρέπει να βρεθούμε από κοντά και με τον παίκτη. Δεν θα υπογράψω κάποιον εάν δεν τον δω ως χαρακτήρα. Να τον γνωρίσω, να μιλήσω μαζί του. Θέλει να έρθει αλλά εκκρεμούν κάποια πράγματα ακόμα”.

-Επειδή είπατε για επιθετικό, υπάρχει και η περίπτωση του Βίντρα. 

“Νομίζω ότι ανάλογα με την εξέλιξη της προετοιμασίας και των αγώνων στην Ευρώπη, είμαστε ανοικτοί στο ενδεχόμενο απόκτησης δύο επιθετικών και όχι μόνο έναν. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο ακόμα. Ξεκινήσαμε νωρίς.

Επίσης πρέπει να αλλάξουμε πολλά στη νοοτροπία μας και γίνεται σωστή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση. Να ζυγίσουμε κάποια δεδομένα. Οπως για παράδειγμα στο δεύτερο φιλικό με τη Χάιφα, ήθελα να παίξουν κυρίως οι μικροί ώστε να τους αξιολογήσουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν είναι μόνο οι προπονήσεις αλλά και τα παιχνίδια. Το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ θετικό αλλά όσα είδαμε ήταν χρήσιμα για εμάς. Για αυτό κάποιοι έμειναν πίσω. Το φιλικό στη Βουλγαρία αντιμετωπίστηκε ως επίσημο. Δεν θα έρθουν όλοι και περιμένουμε να δούμε τη νοοτροπία όσων έμειναν πίσω

Την 1η Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους παίκτες”.

-Σχετικά με τις απουσίες από τη Βουλγαρία, σε τί φάση βρίσκεστε με τον Νταμπό ή τον Ενκουλού;

“Ο πρόεδρος χειρίζεται την υπόθεση του Ενκουλού. Οπότε δεν μπορώ να πω κάτι…  Ο Νταμπό από την άλλη, είναι ένας παίκτης που του είπα να κοιτάξει κάποιες αλλαγές στην καριέρα του. Έχει πολύ ποιότητα αλλά δεν το έχουμε δει στο γήπεδο ή στην καθημερινή δουλειά του. Του είπα να βρει λύσεις, του έδωσα χρόνο να βρει κάτι άλλο. Αυτό είναι το δίκαιο προς τον κάθε παίκτη, άσχετα αν τον υπολογίζεις ή όχι. Είμαστε σε ένα σημείο που δεν υπολογίζουμε τον Νταμπό ακόμα και για τα φιλικά ή τα κομμάτια της προπόνησης που η ομάδα δουλεύει πάνω στην τακτική.

Πράγματα που έγιναν πέρυσι εδώ, θα σταματήσουν να υφίστανται. Ολοι κάνουν λάθη. Και εγώ κάνω λάθη. Θέλω ομαδικό πνεύμα και πειθαρχία. Δεν ανέχομαι ο,τιδήποτε άλλο. Οσο ένα παίκτης αφοσιώνεται στον ΑΡΗ και μόνο, θα είναι μέλος αυτής της οικογένειας. Εάν όχι, έχουμε λύσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε πειθαρχία. Εάν όμως παίκτες αργούν στην προπόνηση, λένε δικαιολογίες ή οι παραλίες είναι πιο σημαντικές, τότε είναι οι λάθος παίκτες για εμάς.

 

Προτεινόμενα Άρθρα