“Αυτό τον όρο έβαλε ο Χρυσόπουλος – Ποτέ δεν μάλωσα με τον Καρυπίδη”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το θέμα του Κωνσταντίνου Χρυσόπουλου βρέθηκε στο επίκεντρο για τον ΑΡΗ τις προηγούμενες μέρες και μετά την παραχώρησή του στην ΑΕΚ.

Το deal οικονομικά ήταν αρκετό καλό για την ομάδα, όμως δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που ο ΑΡΗΣ παραχώρησε ένα παιδί στο οποίο πίστευε. Και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η ενδιαφέρουσα κουβέντα του AllAboutARIS με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα στη Βουλγαρία…

“Περίμενα να γυρίσει για να τον προωθήσω στην πρώτη ομάδα. Μιλήσαμε πριν έναν μήνα.  Μου είπε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα τον άφηνε πριν τελειώσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Το κατάλαβα… Χρειαζόταν και ξεκούραση. Και ξαφνικά άρχισαν οι φήμες περί πρότασης από την ΑΕΚ. Τον κάλεσα στο γραφείο μου. Του είπα ότι είναι στα πλάνα μου, να τον εξελίξω.

Είναι σημαντικό, εάν θέλεις να εξελίξειςτην ακαδημία, ότι ένας παίκτης από αυτήν μπορεί να κάνει βήματα προόδου στην πρώτη ομάδα. Θέλαμε να του δώσουμε χρόνο, να τον βοηθήσουμε. Ηθελε πολύ όμως να πάει στην ΑΕΚ. Είχε κουβέντες με τον προπονητή της ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους για αυτόν. Εγώ όμως του εξήγησα τη θέση μου.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν μου έστειλε μήνυμα και έθεσε κάποιους όρους για την παραμονή του. Οροι που για μένα δεν ήταν αποδεκτοί , απαιτώντας όρους στο συμβόλαιο. Από τη μία το καταλαβαίνω. Οταν όμως είσαι παιδί του ΑΡΗ και πιστεύεις στον εαυτό του, δεν βάζεις όρους. Δεν είναι… μόνο ΑΡΗΣ. Βάζεις πάνω από το κλαμπ το συμφέρον σου. Επίσης το καταλαβαίνω αλλά για μένα το θέμα τελείωσε εκεί.

Mιλώντας με περισσότερες λεπτομέρειες σημείωσε για τον Χρυσόπουλου ότι, “ζητούσε να έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει εάν δεν είχε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής”, είπε ο Παλίκουτσα σχετικά με το θέμα του νεαρού στόπερ, απαντώντας και στο πώς το χειρίστηκε μαζί με τον Θεόδωρο Καρυπίδη όπως και τις φήμες περί κόντρας ή μαλώματος.

“Είναι φυσιολογικό να συζητάς κάθε απόφαση. Δεν μαλώνεις όμως. Είναι να βρίσκεις λύσεις, με μένα να δέχομαι τις απαιτήσεις του προέδρου και αυτός να δέχεται τον τρόπο που θέλω να δουλεύουμε. Πρέπει να καταλαβαίνω τη δική του οπτική και αυτός τη δική μου. Είναι νορμάλ στο ποδόσφαιρο. Δεν μάλωσα όμως μαζί του.

Πιστεύω στους νέους παίκτες και στην εξέλιξή τους. Ο ΑΡΗΣ έχει μία ακαδημία με ταλέντα. Θέλω να δημιουργήσουμε μία στρατηγική ανάπτυξης των νεαρών παικτών μας, για να κάνουμε την ομάδα πιο ελληνική. Πιο… ΑΡΗ. Οσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα. Στη συνέντευξη Τύπου που είχα κάνει, είπα για την πρόταση που έκανα σε έναν 15χρονο τερματοφύλακα των ακαδημιών. Του έδειξα τον δρόμο ώστε να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με το σχολείο που είναι επίσης σημαντικό. Δεν θέλω από τους μικρούς να ρίχνουν όλο το βάρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εάν διαλέγει τη Ντουνάιτσκα Στρέντα από τον ΑΡΗ, την πόλη του και τους φίλους του ή την οικογένειά του, ποιός κάνει λάθος σε αυτή την περίπτωση; Οχι αυτός αλλά όσοι τον συμβουλεύουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει. Οταν κάποιος παίκτης είναι στην ακαδημία του ΑΡΗ, είναι για να φτάσει στην πρώτη ομάδα”.

Προτεινόμενα Άρθρα