Από τον… καυτό Γενάρη, στην αναζήτηση του γκολ (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν περισσότερο δημιουργικό για τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος από τη στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα έβγαινε μόνο όταν χρειαζόταν.

Μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρώσιος είχε προλάβει να δώσει τα διαπιστευτήρια του ως πασέρ, με τρεις ασίστ συν ένα γκολ που σκόραρε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το γκολ μπήκε περισσότερο για αυτόν στο “κάδρο” μέσα στον Ιανουάριο, ο οποίος ήταν και ο καλύτερός του μήνας. Τέσσερα γκολ συνολικά -τρία στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο- τονώνοντας επιθετικά τον ΑΡΗ σε μία περίοδο που ο Λορέν Μορόν κατέβασε ταχύτητες. Μία περίοδος που τόσο ο “Σούλε” όσο και ο Σαβέριο βγήκαν μπροστά και βοήθησαν στο γκολ.

Από τότε όμως το γκολ… αγνοείται για τον 24χρονο Καυκάσιο winger, με εκείνο κόντρα στη Νίκη Βόλου στις 24 Ιανουαρίου να είναι και το τελευταίο του χρονικά.

Ο Σουλεϊμάνοφ μάλιστα είναι ο 2ος σε τελικές στον ΑΡ,Η μετά τις 68 του Λορέν Μορόν, έχοντας 46. Αριθμός που δείχνει τη διάθεσή του να απειλεί την αντίπαλη εστία και τις πρωτοβουλίες που παίρνει σε αρκετές περιπτώσεις.

Αυτή η λειψανδρία στο γκολ δεν σημαίνει φυσικά ότι έπαψε να είναι χρήσιμος. Σε μία περίοδο όμως που η χρονιά μπαίνει στο τελευταίο κρίσιμο κομμάτι της, ο Ρώσος άσσος καλείται να βγει ξανά μπροστά επιθετικά. Κυρίως με γκολ αλλά και δημιουργικά αποτελώντας τον καλύτερο εξτρέμ του φετινού ΑΡΗ.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα