Απώλειες έως 3 δισ. € για τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες από το διετές Μουντιάλ

από AllAboutARIS

Απώλειες μεταξύ 2,5 και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών για τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, αναφέρει μελέτη που παραγγέλθηκε από την UEFA, σε περίπτωση που υιοθετηθεί το σχέδιο FIFA για την αναθεώρηση του διεθνούς ημερολογίου με την διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Η UEFA, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑFP) παρουσίασε χθες, τα ευρήματα αυτής της μελέτης στους ηγέτες των 55 ομοσπονδιών μελών της. Αυτή η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη το πιθανό πρόσθετο έλλειμμα για τα εθνικά πρωταθλήματα, διευκρινίζουν οι γαλλικές εφημερίδες «Le Monde» και «L’Equipe», οι οποίες αποκάλυψαν το περιεχόμενο του εγγράφου.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αντιστέκεται στη μεταρρύθμιση του διεθνούς ημερολογίου που υπερασπίζεται η FIFA, η οποία προβλέπει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια από το 2028.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος συνεχίζει τις διαβουλεύσεις, το εγχείρημά θα οδηγούσε σε καλύτερα οφέλη για τις ομοσπονδίες, ενώ η Le Monde αναφέρει ότι η διοργάνωση του Nations League, θα «εξαφανιζόταν» επίσης, ενώ το Euro θα διοργανωνόταν επίσης κάθε δύο χρόνια, αντί για τέσσερα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X