Στο «κάδρο» και το 4-4-2

από AllAboutARIS

Στους οκτώ επίσημους αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο ΑΡΗΣ, το βασικό σύστημα της ομάδας ήταν το 4-2-3-1, ενώ σε κάποιες αναμετρήσεις, κατά τη διάρκειά τους, είδαμε και… λίγο 4-3-3. Βέβαια, όλα είναι σχετικά και ανάλογα με τις συνθήκες ενός ματς, ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν δύο σημαντικές εντός έδρα απώλειες με τις ισοπαλίες κόντρα σε ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης. Και είναι πλέον κοινά παραδεκτό, πως ο Άρης έμεινε μακριά από τις νίκες, διότι πάρα πολύ απλά, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (και τα δύο ματς έμειναν στο 0-0). Με απλά λόγια η επιθετική γραμμή του, ενδεχομένως να μην λειτούργησε όπως έπρεπε, είτε μιλάμε για τους «δημιουργούς» (τριάδα πίσω από τον φορ) είτε για τον Καμαρά, που είναι η βασική επιθετική αιχμή της ομάδας.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης και με δεδομένο ότι τα περισσότερα εντός έδρας ματς του Άρη και φέτος θα έχουν την εικόνα εκείνων με ΟΦΗ και Απόλλωνα (κλειστές άμυνες) υπάρχει μία σκέψη, να… ενεργοποιηθεί ένας σχηματισμός 4-4-2. Με τους Μάνο και Μαντσίνι να είναι υποψήφιοι για παρτενέρ του Καμαρά στην επίθεση. Ο Αφρικανός αρέσκεται στο περιφερειακό παιχνίδι και η τεχνική ηγεσία θεωρεί πως σε ματς στα οποία δεν θα βρίσκει χώρους σε ανοικτό γήπεδο, ίσως είναι καλύτερο να έχει έναν ακόμη παίκτη δίπλα του.

Εν κατακλείδι είναι πάρα πολύ πιθανό σε αναμετρήσεις στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντιπάλους ομάδες που θα έρθουν για να παίξουν άμυνα και να κρατήσουν το μηδέν, ο Μάντζιος να το δοκιμάσει.

Προτεινόμενα Άρθρα