Γιορτάζει 109 χρόνια περηφάνειας και αξιοπρέπειας ο τεράστιος ΑΡΗΣ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Συμπληρώνονται σήμερα 109 χρόνια από την ίδρυση του ΑΡΗ. Ενός συλλόγου που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η φήμη του «ξέφυγε» γρήγορα από τα όρια της πόλης, της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Ενός συλλόγου που ιδρύθηκε μια μέρα ξεχωριστή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Του μοναδικού συλλόγου που κατάφερε να γίνει ομάδα όλων των Ελλήνων.

Ο ΑΡΗΣ δεν εξαργύρωσε, στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον, σε τίτλους το τεράστιο μέγεθος του και τον καταλυτικό ρόλο που έχει παίξει στον ελληνικό αθλητισμό. Έχει αποκτήσει, όμως, τα μεγαλύτερα τρόπαια από όλα, αυτά της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας.

Ούτε μια στιγμή από τα 109 χρόνια της ένδοξης ιστορίας του δεν έσκυψε το κεφάλι. Δεν μπήκε σε «άρματα», καθώς ο ίδιος, εξάλλου αποτελεί ένα τεράστιο μέγεθος και είναι από μόνος του «άρμα». Δεν υπαναχώρησε από τις αρχές με τις οποίες ιδρύθηκε, δεν έκανε εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράσημο για μια ομάδα. Να είναι περήφανη και αξιοπρεπής, να μην έχει σκύψει το κεφάλι.

Κανείς δεν του έκανε χάρες, δεν ξεπούλησε την ακεραιότητα του για έναν τίτλο και μια διάκριση. Κάθε πρωτάθλημα, κάθε κύπελλο, κάθε διάκριση, την πέτυχε γιατί το άξιζε. Με τις δικές του δυνάμεις και μόνο. Βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αρκετές φορές, προσπάθησαν να τον διαλύσουν, γιατί τους χαλούσε τη «μαγιά» και ακόμα το κάνει. Όταν δεν σκύβεις το κεφάλι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε διαλύσουν. Δεν το κατάφεραν.

Δεν είχαν μετρήσει καλά την τεράστια δυναμική του και τον λαό που «κουβαλάει» από πίσω του. Αυτόν τον λαό που διαχρονικά αποτελεί την «ασπίδα» του Θεού του πολέμου. Που τον κράτησε ζωντανό σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Οι οπαδοί του έχουν κάθε δικαίωμα να κοιτάζουν τους άλλους στα μάτια, γιατί ξέρουν ότι η ομάδα τους δεν προσκύνησε, δεν ξεπουλήθηκε, δεν κατέστρεψε. Έχουν κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανοι για τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, τον ΑΡΗ όλης της Ελλάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X