Γρόλλιος: «Είναι ωραίο να έχουμε χρώμα στη ζωή μας και ο καθένας να επιλέγει ποιο θα είναι αυτό»

από AllAboutARIS

Ο νομικός του ΑΣ Άρης, Χρήστος Γρόλλιος μίλησε στην εκπομπή Pressing του Libero 107.4 για τις πρωτοβουλίες του Ερασιτέχνη και όχι μόνο.

Αρχικά σχολίασε:

«Άνθρωποι που συναντώ καθημερινά ανεξάρτητα αν έχουν σχέση με τον αθλητισμό ή ομάδα, μου δηλώνουν ότι σοκαρίστηκαν. Δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους. Δυστυχώς έγινε χωρίς να έχει προκληθεί οτιδήποτε από την πλευρά του δολοφονηθέντος. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω αυτά που νιώθω».

Για τις κινήσεις του ΑΣ ΑΡΗΣ:

«Ο ΑΣ ΑΡΗΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία να δηλώσει παρών στις εξελίξεις και να συνδράμει όπως μπορεί για την απόδοση δικαιοσύνης και την εξάλειψη πιθανότητας να έχουμε παρόμοια περιστατικά. Δεν είναι μόνο ο ΑΡΗΣ, όλοι οι φίλαθλοι και όλη η κοινωνία υπέρ αυτής της προσπάθειας.

Σε αυτό πλαίσιο ζητήσαμε και είχαμε μία συνάντηση με τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ενώ προγραμματίστηκε και ένα ραντεβού με τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης για να δηλώσουμε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι να αποδοθεί στη δικαιοσύνη».

Είπε ακόμη: «Η διαβεβαίωση που λάβαμε είναι ότι η υπόθεση σε εξέλιξη, μέχρι και ο πρωθυπουργός έχει ενδιαφερθεί. Δεν έχω μιλήσει προσωπικά με τον κ. Κούγια, Για λόγους δεοντολογίας δεν θέλω να αναφερθώ σε ιδιαίτερα ζητήματα. Θα πρέπει να μιλάει ένας δικηγόρους προκειμένου να εκφράζεται η θέση της πλευράς. Ζητήσαμε να μάθουμε πως διενεργήθηκε η άσκηση της δίωξης. Πιστεύω θα έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Για το ότι κάποιο συλλαμβάνονται αλλά μένουν ελεύθεροι: «Ο στόχος των δικαστηρίων είναι να έχουν σωφρονιστικό χαρακτήρα κι όχι τιμωρητικό. Επιβάλλονται ποινές. Το θέμα είναι όταν επαναλαμβάνονται από ίδια άτομα Το να κυκλοφορεί κάποιο ελεύθερος δεν σημαίνει ότι δραπέτευσε, αλλά του το έδωσε το δικαίωμα το σύστημα. Άρα θα πρέπει να το δούμε. Να ξαναδούμε τις διατάξεις. Δεν υποδεικνύει κανείς στους δικαστές να γίνουν πιο αυστηροί ή να παραβιάσουν τους νόμους. Θα πρέπει να δούμε αν υπάρχουν παραθυράκια, τι ρόλο παίζουν κι αν είναι αναγκαίο να υπάρχουν. Είναι και θέμα της πολιτείας να συνειδητοποιήσει ποιο είναι το πρόβλημα».

Καταλήγοντας σχολίασε: «Είναι ωραίο να έχουμε χρώμα στη ζωή μας και ο καθένας να επιλέγει ποιο θα είναι αυτό. Άκουσα για περιστατικό που συνέβη το τελευταίο 10ημερο, όπου τέσσερα νεαρά παιδιά, δύο που υποστήριζαν μια ομάδα, και δύο άλλη ομάδα, που δέχθηκαν επίθεση από άλλους που μόλις κατάλαβαν ότι είναι και κάποιοι ομοϊδεάτες τους σταμάτησαν. Δεν υπάρχει λογική. Δεν αντέχεται αυτό το πράγματα. Είναι σημαντικό ότι έχει συσπειρωθεί όλος ο κόσμος απέναντι σε αυτό. Σημαντικό ότι και οργανωμένοι οπαδοί διάφορων ομάδων δείχνουν το ίδιο. Ίσωςθα έπρεπε να γίνει κι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, που θα κάθονται οι οπαδοί των δύο ομάδων δίπλα».

Προτεινόμενα Άρθρα