Δεν κρατάς αρνητικά από τέτοια φιλικά, παρά μόνο ένα….

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πάντα την ώρα των πρώτων φιλικών της σεζόν, έρχονται και… κολλούν από δίπλα οι ατάκες “δεν παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα” ή “άλλα είναι αυτά που θέλουν να δουν οι προπονητές”. Και κλπ. κλπ.

Οντως για τον ΑΡΗ το αποτέλεσμα δεν έπαιξε χθες ιδιαίτερο ρόλο. Και ούτε θα έπρεπε να παίξει ειδικά σε αυτή τη φάση, όπου οι συνθήκες είναι κάπως ιδιαίτερες.

Η ομάδα παρατάχθηκε ελλιπής κόντρα στο Αμβούργο. Και αυτό ήταν το μοναδικό στοιχείο που μπορούμε να βάλουμε στη λίστα με τα αρνητικά του χθεσινού αγώνα. Τίποτε άλλο.

Ο ΑΡΗΣ έχει δύο εβδομάδες που ξεκίνησε προετοιμασία και το Αμβούργο έπαιξε πρόβα τζενεράλε. Ο ΑΡΗΣ είχε οριακά ισορροπία στην ενδεκάδα του πρώτου μέρους και λίγες επιλογές στον πάγκο. Οι Γερμανοί είχαν δύο ενδεκάδες… και βάλε.

Είναι στοιχεία που δεν επιτρέπουν και πολύ-πολύ αρνητική κριτική, ούτε συνολικά, ούτε ατομικά. Σίγουρα έγιναν και λάθη, τα οποία όμως κρίνονται φυσιολογικά. Για χθες τουλάχιστον…

Στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου πρέπει να επικεντρωθούμε, ο ΑΡΗΣ ήταν εντυπωσιακά φρέσκος και με εντάσεις, έπειτα από δύο εβδομάδες στα… κόκκινα και με μόλις λίγες μέρες που η τακτική έχει μπει… σφήνα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Η άμυνα ήταν η πιο ισορροπημένη γραμμή της ομάδας, από πλευράς επιλογών, απλά πλήρωσε τις δύο αδράνειες που είχε.

Επιθετικά ο ΑΡΗΣ παρουσίασε κάτι γνωστό, το οποίο ο Μπούργος θέλει να ενισχύσει φέτος. Δηλαδή την ικανότητά του στο επιθετικό τρανζίσιον, με έναν ορεξάτο Ιτούρμπε και τον γνωστό Μαντσίνι. Εάν υπήρχαν πιο αποτελεσματικοί παίκτες μπροστά -φορ δηλαδή- το σκορ μπορεί να ήταν διαφορετικό στο πρώτο μέρος.

Εστω και καθυστερημένα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη συμπεριφορά του ΑΡΗ με Γκρέι, Καμάτσο, Μαζικού και Νταμπό εφόσον κλείσει. Θα καλύψει πολλά από τα αγωνιστικά στοιχεία στα οποία υστέρησε πέρυσι. Αποτελεσματικότητα, δύναμη και την παραπάνω ενέργεια.

Η ομάδα θα κριθεί πολύ καλύτερα και πιο δίκαια όταν ο προπονητής θα έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό επιλογών. Οπως επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε τον ΑΡΗ του Μπούργος να γίνεται πιο αποτελεσματικός σε κλειστές άμυνες, μικρούς χώρους. Είναι κάτι που πρέπει να δουλευτεί μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις.

Για την ώρα έχουμε ένα πρώτο ημίχρονο στα όρια του εξαιρετικού, δεδομένων των συνθηκών, μαζί με αισιόδοξα μηνύμνατα σε πρώτη φάση. Στα επόμενα φιλικά και κυρίως από εκείνο με τον Αρη Λεμεσού και μετά, σίγουρα θα βγουν και πιο ασφαλή συμπεράσματα.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα