Διακοπή στο πρωτάθλημα Ελ Σαλβαδόρ μετά τους 12 νεκρούς σε επεισόδια

από AllAboutARIS

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Σαλβαδόρ (Fesfut) και οι σύλλογοι της χώρας, αποφάσισαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, μετά τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, που είχαν τραγικό απολογισμό 12 νεκρούς.
«Το μέτρο αυτό ελήφθη με αφορμή την σοβαρότητα των γεγονότων και της ανάγκης διασφάλισης των συνθηκών ασφαλείας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δεν θα υπάρξει πρωταθλητής», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, η ομοσπονδία θα προτείνει ο πρωταθλητής και δευτεραθλητής του 2022, δηλαδή οι FAS και Τζοκόρο, καθώς και η Αγκουίλα, που ήταν επικεφαλής στην βαθμολογία στο πρωτάθλημα του 2023, να εκπροσωπήσουν το Ελ Σαλβαδόρ στο επόμενο τουρνουά Concacaf.
Η απόφαση να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα προκάλεσε την αντίδραση των ποδοσφαιριστών που σε ανακοίνωσή τους προτρέπουν την ομοσπονδία «να επανεξετάσει την απόφαση, να λάβει υπόψη για πρώτη φορά τη γνώμη μας και να σεβαστεί το δικαίωμά μας στη δουλειά».
Το τέλος του πρωταθλήματος «είναι βιαστικό μέτρο», κατήγγειλαν θεωρώντας ότι μπορούν να βρεθούν «άμεσες λύσεις» σε προβλήματα ασφαλείας στα γήπεδα.
Υπενθυμίζεται, ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 500 τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Κουσκατλάν, χωρητικότητας 35.000 ατόμων του Σαν Σαλβαδόρ, το περασμένο Σάββατο κατά την έναρξη του αγώνα της πρώτης κατηγορίας μεταξύ της τοπικής Αλιάνσα και της FAS CD.
Ο σύλλογος της Αλιάνσα, θεωρήθηκε υπεύθυνος για το δυστύχημα και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για ένα έτος (σ.σ. κεκλεισμένων των θυρών). Σύμφωνα με τις αρχές, πιθανή πώληση πλαστών εισιτηρίων ή πώληση πλεοναζόντων εισιτηρίων, ήταν οι αιτίες της τραγωδίας, καθώς πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να εισέλθουν με την βία στο γεμάτο γήπεδο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X