Δύο ξεσπάσματα και η μεγαλύτερη εικόνα της… συνέπειας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έκλεισε τον 1ο γύρο του πρωταθλήματος με δύο σημαντικές νίκες και ισάριθμα εντυπωσιακά σκορ.

Το 5-0 επί της Λαμίας και το 4-0 στα Γιάννενα λίγες μέρες μετά αποτελούν ένα εμφατικό επιθετικό ξέσπασμα της ομάδας, έπειτα από έναν κύκλο 13 αγώνων στους οποίους το γκολ ήταν ζήτημα.

Η ομάδα μπορεί να έφτασε τα 20 γκολ ενεργητικό, δεν σκόραρε όμως σε πέντε από τα 13 ματς του 1ου γύρου ενώ στα υπόλοιπα ήταν λίγες οι φορές που ήταν παραγωγική σε κλασσικές ευκαιρίες ή σε γκολ.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο ματς ο ΑΡΗΣ σκόραρε σχεδόν όσα γκολ είχε για έντεκα αγωνιστικές. Είναι το ζήτημα της συχνότητας και της συνέπειας στο σκοράρισμα, το οποίο θέλει να βελτιώσει στο δεύτερο μισό της σεζόν ώστε να αυξήσει και την συγκομιδή του στη βαθμολογία.

Οι αριθμοί των δύο τελευταίων αγώνων ή η 3η θέση στις τελικές (161) δεν είναι ακριβώς η εικόνα της επιθετικής λειτουργίας του ΑΡΗ, ο οποίος συνήθως δυσκολεύεται στο γκολ και στη δημιουργία καλών στιγμών μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτό είναι κάτι στο οποίο ο Πάρντιου θέλει να ρίξει το βάρος κατά τη διάρκεια της διακοπής, με κεντρικούς άξονες το build up της ομάδας όπως και τη διάσπαση κλειστών αμυνών κόντρα στις οποίες ο ΑΡΗΣ προβληματίζει αρκετά σε ροή αγώνα.

Σε αυτό θα παίξουν ρόλο και οι μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου, όμως μέχρι τότε ο Άγγλος τεχνικός καλείται να βάλει τις βάσεις για έναν πιο λειτουργικό ΑΡΗ επιθετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα