Ενας Κυπελλούχος Ευρώπης, στο “μάτι” του ΑΡΗ (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η υπόθεση της απόκτησης ενός ακόμη στόπερ έχει δρομολογηθεί για τον ΑΡΗ και δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Αλεχάντρο Αρίμπας, όπως διαβάστε νωρίτερα στο AllAboutARIS.

Οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται σε πρωχωρημένες με τον 32χρονο στόπερ και εφόσον δεν προκριθεί κάποιες από τις άλλες περιπτώσεις από το πάνω ράφι που εξετάζονται παράλληλα, τότε θα φέρουν στη Θεσσαλονίκη έναν παίκτη που έχει σηκώσει το τρόπαιο του Europa League!

Το who is who ενός Κυπελλούχου Ευρώπης

Ο Αρίμπας γεννήθηκε στη Μαδρίτη και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη Ράγιο Βαγιεκάνο, όπου την τριετία 2009-12 είχε 77 συμμετοχές. Ακολούθησε μία “γεμάτη” διετία στην Οσασούνα (73 συμμ.), απ’ όπου τον “τσίμπησε” η Σεβίλλη με την οποία τη σεζόν 2014-15 είχε 16 συμμετοχές. Τρεις εξ αυτών, στο Europa League., το οποίο κατέκτησε κιόλας με τους Ανδαλουσιανούς.

Η Ντέπορ και η μετακόμιση στο Μεξικό

Μετά την επιτυχία στη Σεβίλλη, ήρθε η τριετία της Ντεμπορτίβο Λα Κουρίνια για να αυξήσει κι άλλο τις συμμετοχές του στη LaLiga.

Έπειτα από 60 συμμετοχές στη Ντέπορ, πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Μεξικό για λογαριασμό της Πούμας. Σε δύο χρόνια είχε 39 συμμετοχές αλλά η ξενιτιά δεν ήταν για αυτόν. Έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Οβιέδο το 2019, με δύο γεμάτες σεζόν μέχρι σήμερα.

Με το… κουτάλι τη La Liga

Στο βιογραφικό του Αρίμπας ξεχωρίζει αμέσως ο αριθμός των συμμετοχών του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο οποίος αποδεικνύει και την αξία του. Οι 172 συμμετοχές του στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι “προίκα” όπου και να πάει, αποτελώντας και μία απόδειξη της εμπειρίας που διαθέτει.

Στόπερ που έχει το γκολ

Ένα ακόμα πράγμα που παρατηρεί κάποιος κοιτώντας το βιογραφικό του, είναι ότι… έχει το γκολ. Πλην της Σεβίλλης έχει σκοράρει σε όλες τις ομάδες που έπαιξε, με 11 γκολ στο 272 παιχνίδια της επαγγελματικής του καριέρας.

Προτεινόμενα Άρθρα