Ζαμπέτας: «Άλλο ένα ψέμα… έπεσε, η ομάδα κέρδισε από εκείνη την συμφωνία» (audio)

από AllAboutARIS

Ο Αντώνης Ζαμπέτας μίλησε στο Libero 107,4 για την αθωωτική απόφαση υπέρ του όπως και υπέρ των κ.κ. Κόντη και Αθανασιάδη, για την υπόθεση Σιστόν μετά από μηνυτήρια αναφορά του Λάμπρου Σκόρδα.

Ο κ. Ζαμπέτας τόνισε αρχικά: «Δυστυχώς το 12-13 όπου ξεκίνησε η καταστροφή του ΑΡΗ, επειδή του Λάμπρου Σκόρδα του πήραν την καρέκλα, όπως ένα μικρό παιδάκι του παίρνεις το παιχνίδι του και κλαίει, αντί να αφοσιωθεί στον ΑΡΗ έδωσε όλη την ενέργεια του στο να κάνει μηνύσεις, να ξεφτιλίζει ανθρώπους και να κάνει ζημιά στον σύλλογο. Μέσα στον… κυκεώνα μηνύσεων που μας έχει κάνει, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για απιστία κατά της ΠΑΕ, ήταν και η υπόθεση του Σιστόν. Όπως και στις προηγούμενες που αθωωθήκαμε, ορισμένες δεν έφτασαν καν στο ακροατήριο καθώς έκριναν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές πως δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία. Επειδή έψαξα και βρήκα στο ίντερνετ άρθρα της εποχής πόσο απαξιωτικά ήταν, μιλούσαν για διπλά συμβόλαια και πως κινδυνεύουμε με κάθειρξη 10 ετών. Έφτασε η υπόθεση στο ακροατήριο όπου επιβεβαιώσαμε και αποδείξαμε πως ο κ. Σιστόν ήταν ποδοσφαιριστής από την εποχή Σκόρδα 2008-09. Όταν ήρθαμε εμείς το 2009, ο Μαζίνιο ήθελε να φέρει τον Αμπρέου. Έπρεπε να ελευθερωθεί θέση ξένου.

Καταφέραμε μαζί με τον κ. Κόντη και τον κ. Αθανασιάδη, να πείσουμε τον ποδοσφαιριστή για να συμφωνήσει να φύγει, αλλά του είχαμε πει πως αν δεν βρει ομάδα θα του καλύψουμε το συμβόλαιο που του είχε υπογράψει ο Σκόρδας, το οποίο ήταν 200.000 ευρώ συν 300.000 ρήτρα. Έτσι κάναμε ένα συμφωνητικό, πως οι δύο πλευρές έχουν την διάθεση να λύσουμε την συνεργασία. Και επίσης συμφωνήσαμε αν δεν βρει ομάδα να του καλύψουμε το συμβόλαιο, αν δεν βρει να τον βοηθήσουμε, αν πάρει κοινοτικό διαβατήριο θα τον πάρουμε πίσω. Προγενέστερο ήταν το συμφωνητικό, μεταγενέστερη η λύση. Υπογράψαμε το πρωί το συμφωνητικό και το απόγευμα την λύση. Και ο Σκόρδας «βάπτισε» αυτό ως διπλό συμβόλαιο. Δεν θα έλυνε ποτέ το συμβόλαιο ο Σιστόν αν δεν γίνονταν αυτό το συμφωνητικό.

Οι μηνύσεις του Λάμπρου Σκόρδα, όπου είχε βάλει καμία 20 παίκτες, δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις στον κόσμο, πως η διοίκηση Αθανασιάδη-Ζαμπέτα έκανε εγκλήματα σε βάρος της ΠΑΕ, ενώ η διοίκηση Αθανασιάδη-Ζαμπέτα παρέλαβε 15 εκ. ευρώ χρέη. Δεν πήραμε μία ομάδα με μηδέν χρέη, ούτε μηδέν υποχρεώσεις, ούτε με κέρδη στο ταμείο. Εξυπηρετήσαμε όσο μπορούσαμε με τις δύσκολες συνθήκες που ήρθε η κρίση το 2011, Είχαμε 35 εκ. έσοδα αλλά πληρώσαμε 8 εκ. ευρώ στο Δημόσιο, 4 εκ. ευρώ υποχρεώσεις προηγούμενων διοικήσεων και 23 εκ. ευρώ τα δικά μας τρία χρόνια.
Ο κόσμος πίστεψε πως κάναμε εγκλήματα πολέμου, μας έλεγαν λαμόγια. Ήταν ένα τεράστιο ψέμα και αυτό κατέστρεψε τον ΑΡΗ που πήγε στα… χωράφια, ενώ δεν έπρεπε να πάει ποτέ.. Άλλες ομάδες με 50 εκ. χρέη είναι ακόμα εδώ και ο ΑΡΗΣ έπεσε στην Γ’ Εθνική».

Αναφερόμενος στην απόφαση είπε: «Μας αθωώνει ομόφωνα, πως δεν υπάρχει καμία απιστία γιατί δεν ζημιώθηκε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αλλά αντίθετα κέρδισε από την συμφωνία. Άλλο ένα ψέμα… έπεσε. Θα ήθελα όλοι αυτοί που έγραφαν τότε για εμάς, να δω τώρα τι θα γράψουν για την αθώωση μας. Εύχομαι να κάνουν την… κωλοτούμπα, μετά το υβρεολόγιο εναντίον μας».

Ακούστε την συνέντευξη

Προτεινόμενα Άρθρα