Η αλήθεια ΔΕΝ βρίσκεται στους Sex Pistols

από Γιάννης Παντελίδης

“Θα πάρουμε πίσω τα Σάββατα και τις Κυριακές μας”. “Να μάθετε να κερδίζετε και τους διαιτητές”. “Εξυγίανση”. “Νέα εποχή στο ποδόσφαιρο”. “Να σφυρίζετε ότι βλέπετε”. Και πόσα ακόμη. Θα μπορούσε όλο το blog να κλείσει με φράσεις κλισέ, φράσεις αλλαγής, πράγματα που λέγονται για να καταδείξουν την ωραιοποίηση μιας κατάστασης που ζει και βασιλεύει. Προφανώς με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά με το ίδιο κόνσεπτ, τις ίδιες κινήσεις, παρόμοιες συνθήκες και αποτελέσματα. Πραγματικά μόνο οι πρωταγωνιστές αλλάζουν.

Έχοντας διανύσει τρεις ολόκληρες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Super League είναι ξεκάθαρο τι παίζει. Όχι ότι είχαμε αμφιβολίες, απλά, ξέρεις πολλές φορές, ελπίζεις, πιστεύεις, θεωρείς ότι μήπως και. Αλλά δεν. Δε βλέπετε τι γίνεται δηλαδή; Μην αρχίσω να αναφέρομαι αναλυτικά γιατί θα μου πάρει μία ολόκληρη μέρα να τα γράψω. Κι όχι τίποτε άλλο πρέπει να έχουμε και το νου μας, Να προσέχουμε διότι όπως διέρρευσε τοξικές τοποθετήσεις θα γίνονται… πάσα σε αθλητικούς εισαγγελείς. Να φοβόμαστε δηλαδή να κάνουμε τη δουλειά μας, να πούμε τη άποψή μας. Μιλάμε για φοβερά πράγματα.

Ένας φίλος προχθές, μετά το ματς του ΑΡΗ με τον Αστέρα Τρίπολης, μου είπε το εξής: “Άσε φίλε, μην το ψάχνεις. Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols”. Δανείστηκε την ατάκα γνωστής ελληνικής ταινίας και με έβαλε στη διαδικασία να ψάξω να δω τι εννοεί. Μόνο που όμως δεν ισχύει αυτό. Η αλήθεια δεν βρίσκεται στους Sex Pistols. Εκείνοι με τους στίχους τους και τη στάση ζωή τους, πρέσβευαν αυτό που ονομάστηκε αναρχία. Εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για μία απολύτως οργανωμένη κατάσταση. Με αρχή, μέση και τέλος. Συγκεκριμένη φιλοσοφία, στόχευση και εικόνα. Μη το ψάχνεις άστο. Έτσι ήταν κι έτσι είναι. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Μετά το πέρας τον τριών πρώτων αγωνιστικών, ο ΑΡΗΣ είναι ίσως η μοναδική ομάδα (ξανά) που έχει αδικηθεί σε όλα. Και είναι πραγματικά θαύμα το ότι δεν έχασε ακόμη. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μιλάμε για την απόλυτη στοχοποίηση. Τι να πω; Μπορεί και να είναι άτυχος ο ΑΡΗΣ και να έχει πέσει σε διαιτητές, που… έτυχε να κάνουν ανθρώπινα λάθη.

Δυστυχώς, η οποία αγωνιστική προσέγγιση αρχίζει και τελειώνει εκεί. Τι να πεις; Γιατί δεν κέρδισες τον Αστέρα; Να μιλήσεις για τακτική, επιλογές, συστήματα, αλλαγές στην ενδεκάδα, τρόπο παιχνιδιού; Δεν θα είναι άδικο για την ομάδα, η οποία από το… πρωί έχει μπει στη διαδικασία να πρέπει να κερδίζει τον αντίπαλο, αλλά και τους διαιτητές; Ναι, υπάρχουν ευθύνες, αλλά κάπου σταματούν.

Πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα πάει η δουλειά μέχρι το τέλος. Οφείλει να δράσει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ; Ναι οφείλει να βρει τρόπους να προστατέψει στην ομάδα. Μπορεί; Το σίγουρο πάντως είναι ότι θέλει…

Προτεινόμενα Άρθρα