Η απόφαση της Δ.Ε.Α.Β. εκθέτει την Κυβέρνηση

από Περικλής Τράιος

Μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να ακούσω, οτι στις 19 Αυγούστου 2024, μια ομάδα τιμωρήθηκε, επειδή ένας μεμονωμένος φίλαθλος, πέταξε ένα αντικείμενο στο γήπεδο.

Ένας φίλαθλος ο οποίος προμηθεύτηκε το εισιτήριο του, με την απόλυτα νόμιμη και προβλεπόμενη διαδικασία που απαιτείται, μέσα από το tickets.gov.gr

Εισιτήρια ονομαστικά και αγορασμένα μόνο με ταυτοποίηση μέσα από την επίσημη εφαρμογή gov.gr και αφού ο κάτοχος έχει καταχωρήσει όλα τα στοιχεία του στο κράτος μέσω taxis net και της εγγραφής του στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, μέσω του emep.gov.gr.

Όλα αυτά, για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε γήπεδο της Superleague, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί κάμερες υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης σύμφωνα με τις επιταγές των νέων μέτρων που είχε εξαγγείλει και ψηφίσει η Κυβέρνηση.

Πιστεύω ότι έχουν τοποθετηθεί και στο γήπεδο του Περιστερίου.

Όλα αυτά τα γήπεδα (υποτίθεται) έχουν ελεγχθεί και έχουν πιστοποιηθεί από τους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, για το αν τοποθετήθηκαν οι προβλεπόμενες κάμερες.

Πιστεύω ότι έχουν ελεγχθεί και στο γήπεδο του Περιστερίου.

Αυτές οι κάμερες, (υποτίθεται), καταγράφουν το κάθε τι που γίνεται στο γήπεδο και τις οποίες, (υποτίθεται), τις χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει το κάθε τι που γίνεται σε όλους τους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης.

Πιστεύω ότι αυτό γίνεται και στο γήπεδο του Περιστερίου.

Ξέρω τι θα πείτε…

Πολλά υποτίθεται μαζεύτηκαν.

Έτσι είναι δυστυχώς.

Σε αυτό το κράτος του «ότι να΄ναι» και του «πάμε κι όπου βγει», αμφιβάλεις ακόμη και αν έξω είναι μέρα ή νύχτα.

Αλλά θα μου πεις, για ποιο κράτος να μιλήσουμε;

Το κράτος που δεν κάνει τα αυτονόητα;

Το κράτος της ξεφτίλας και της ανευθυνότητας, της ασυδοσίας και της προχειρότητας, της πατέντας και της τσαπατσουλιάς, όπου καθένας κάνει ότι θέλει και δεν τον ελέγχει κανείς.

Τι να λέμε τώρα…

Στο κράτος που βγαίνεις μια βόλτα και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις στο σπίτι σου, επειδή μπορεί να βρεθείς σε ένα δρομολόγιο τρένου όπου ο σταθμάρχης είναι «χύμα στο κύμα» και δεν μπορεί να χωρίσει το άχυρο σε δυο γαϊδούρια ή που πας διακοπές και κάνεις μια βόλτα σε ένα λούνα-πάρκ της κακιάς ώρας, το οποίο ένας αμελής και επιπόλαιος δήμαρχος ή ένας ασυνείδητος κοινοτάρχης, επιτρέπει να λειτουργεί.
Άστο.

Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει.

Απλά, για να γυρίσουμε στα δικά μας και στο θέμα της τιμωρίας.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η απόφαση που βγήκε από την Δ.Ε.Α.Β. και βασίστηκε στην έκθεση του παρατηρητή της, είναι περίεργη και ύποπτη.

Όσο δεν μας αναφέρουν το όνομα του παρατηρητή που σύνταξε την έκθεση για τον αγώνα του Περιστερίου, η υποψία μας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι θεωρώ αδιανόητο το γεγονός, να μην μπορεί μια ομάδα να ασκήσει έφεση και να παραθέσει τα επιχειρήματά της, για μια τιμωρία άδικη, που έχει δεχθεί εξαιτίας της έκθεσης ενός παρατηρητή της Δ.Ε.Α.Β. ( ΣΣ : αναφέρθηκα στο χθεσινό μου άρθρο με τίτλο («Η ύποπτη απόφαση της Δ.Ε.Α.Β. και ο ρόλος των παρατηρητών της»)

Ενός παρατηρητή, που δεν ξέρουμε ούτε καν το όνομα του, το ποιόν του, από που κρατά η σκούφια του, τα προσόντα του, τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε να εκτελεί αυτά τα σοβαρά καθήκοντα και να διαχειρίζεται τις τύχες μιας ανώνυμης εταιρίας.

Δεν ξέρω, αν η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (Π.Α.Ε.) ΑΡΗΣ μπορεί να ασκήσει έφεση.

Ελπίζω να μην ισχύει αυτό που ακούγεται.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούν να ασκούν έφεση φονιάδες, βιαστές, παιδόφιλοι, κλέφτες, λωποδύτες, και να μην μπορεί να το πράξει μια Ανώνυμη Εταιρία, η οποία στο φινάλε, δεν είναι αυτή που έχει την ευθύνη, καθώς δεν πήρε επίσημα εισιτήρια, αλλά κινδυνεύει να χάσει σημαντικά έσοδα.

Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Δ.Ε.Α.Β. εκθέτει την Κυβέρνηση και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Πάνε περίπατο και οι κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια και τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα, που ακούσαμε και διαβάσαμε.
Με τέτοιες αποφάσεις, μας δείχνουν ότι δε έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, όλα όσα είχαν ειπωθεί ήταν για το θεαθήναι και εξακολουθούν να λειτουργούν με την γνώριμη πρακτική του «κομπογιαννίτη».

Περιμένουμε

Προτεινόμενα Άρθρα