Η απόφαση του CAS, η «Αθηνά» και ο Καρυπίδης!

από Περικλής Τράιος

Ήταν Δευτέρα 22 Νοεμβρίου…

Είχαμε εκπομπή και θυμάμαι τη μεγάλη προσπάθεια που είχα κάνει να κρατηθώ και να είμαι πολύ προσεκτικός, στο τι θα βγάλω από το στόμα μου.

Η διαχείριση εκείνης της εκπομπής, είχε πολύ μεγάλη σημασία.

Ο ΑΡΗΣ δυο μέρες νωρίτερα, όχι απλά έχει χάσει μέσα στην έδρα του από τον ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά ο κόσμος του, είχε βιώσει μια πολύ σκληρή και πικρή στιγμή, γιατί η αγαπημένη του ομάδα, που λατρεύει και υποστηρίζει με πάθος και με τρέλα, είχε γνωρίσει την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του.

Δύο μέρες μετά, μιλούσε η ψυχή μου.

Ούτε το μυαλό, ούτε η λογική.

«Εάν θέλετε να μας κάνετε να νιώσουμε λίγο καλύτερα και να σπάσουμε ένα χαμόγελο, 

εάν θέλετε να ξαναζεσταθεί η καρδιά μας και να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα, φροντίστε από τώρα και μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, να κάνετε μόνο νίκες.

Θέλουμε επτά στα επτά.

Απαιτούμε να κάνετε ισάριθμες νίκες μέχρι τις γιορτές, με πέντε νίκες στο πρωτάθλημα και δυο νίκες στο κύπελλο, αρχής γεννωμένης από το ντέρμπι στην Τούμπα με το συμπολίτη»

Αυτά έλεγα τότε.

Γιατί έτσι πίστευα ότι πρέπει να γίνει.

Αν είμαστε πραγματικά μια μεγάλη ομάδα όχι μόνο δεν πρέπει να μας πάρει η κατρακύλα, αλλά να αντιδράσουμε.

Ήθελα στις 23 Δεκέμβρη, την προπαραμονή Χριστουγέννων, να έχουμε συν 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα και φυσικά, το εισιτήριο για τους προημιτελικούς  

Στη χθεσινή εκπομπή (Πέμπτη 23.12) κάναμε το ταμείο…

Στο πρωτάθλημα τα πήγαμε αρκετά καλά, έως καλά θα έλεγα, καθώς ο απολογισμός είναι τρεις νίκες (μία εκτός έδρας στην Τούμπα και δυο στο Χαριλάου με Αστέρα και Ιωνικό), μία ισοπαλία (στην Κρήτη) και μία ήττα (στον Πειραιά) και συνολική συγκομιδή σε πέντε αγώνες, 10 βαθμούς.

Στο κύπελλο τα πήγαμε άριστα. 

Κάναμε δύο νίκες εντός και εκτός έδρας και φυσικά πήραμε άνετα και χωρίς πρόβλημα το εισιτήριο για τους προημιτελικούς.

Το απόσταγμα που μένει είναι πολύ καλό.

Δεν είναι άριστο, γιατί αν θέλαμε να το πούμε άριστο θα έπρεπε να έχουμε κάνει επτά νίκες.

Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα και την πορεία που είχε τον τελευταίο μήνα.

Εξαίρεση αποτελεί η μετριότατη μεσοεπιθετική παρουσία που είχαμε στο Καραισκάκη με τον Ολυμπιακό και στο Ηράκλειο με τον Ο.Φ.Η. για το πρωτάθλημα.

Επαναλαμβάνω, αναφέρομαι στη μεσοεπιθετική λειτουργία, γιατί στο μεσοαμυντικό κομμάτι, σταθήκαμε καλά.

Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές μας.

Γιατί δεν είναι εύκολο και απλό για μια ομάδα, να μπορεί να βγάζει αντίδραση μετά από ένα τέτοιο στραπάτσο, ένα τόσο αρνητικό αποτέλεσμα, όπως αυτό που είχαμε με τα Γιάννενα.

Τέτοια αποτελέσματα, διαλύουν ομάδες.

Κι εμείς όχι μόνο δε διαλύσαμε, αλλά πατήσαμε γερά στα πόδια μας και αντιδράσαμε, δείγμα μεγάλης ομάδας, που έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Γιατί σε έναν πόλεμο, υπάρχουν πολλές και συνεχόμενες μάχες.

Αλίμονο με μια χαμένη μάχη, να παρατήσεις τον πόλεμο…

Καταλυτικό ρόλο στην άψογη διαχείριση της κρίσης, διαδραμάτισε ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος πήρε πάνω του όλο το θέμα.

Με τις αποφάσεις που πήρε και τις ενέργειες που έκανε, έδωσε το στίγμα, ότι όχι μόνο έχει ωριμάσει διοικητικά, αλλά εξελίσσεται σε έναν εξαιρετικό ηγέτη και αν συνεχίσει έτσι, μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Το ίδιο θα πω και για τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος έχοντας την στήριξη του ιδιοκτήτη, έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη, δούλεψε πνευματικά και ψυχολογικά με τους ποδοσφαιριστές του και ήρθαν τα αποτελέσματα.

Όπως ήμουν εγώ αυτός που άσκησα σκληρή κριτική εκείνη τη Δευτέρα (22.11), σήμερα οφείλω να παραδεχθώ και να αναγνωρίσω ότι η ομάδα συνολικά, έκανε αυτό που έπρεπε. 

Λειτούργησε έτσι όπως έπρεπε, αντέδρασε σα μια μεγάλη ομάδα, που δεν μπορεί να διαλυθεί από μια ήττα και έκανε αυτό που έπρεπε, σε ένα ικανοποιητικό βαθμό.

Πλέον οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2021 ολοκληρώθηκαν και η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις σε τέσσερις μέρες, καθώς η επανέναρξη είναι προγραμματισμένη για την παραμονή των Φώτων, στις 5 Ιανουαρίου.

Γενικά το 2021, σα μια πρώτη γενική αποτίμηση, κρίνεται ως καλή χρονιά.

Η ομάδα συνολικά, έκανε 21 νίκες, 12 ισοπαλίες και 14 ήττες, σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πρόσημο είναι θετικό και είχε πολλά και σημαντικά αγωνιστικά επιτεύγματα για τον ΑΡΗ, αλλά είχε και στεναχώριες.

Είχε όμορφες στιγμές, είχε και άσχημες…

Στο πρωτάθλημα πέρσι τερματίσαμε στην 3η θέση μετά από 40 χρόνια, αφού μας έκλεψε τη 2η θέση η «ψευτοεξυγίανση», ενώ φέτος, έχοντας διανύσει τις 15 από τις 36 στροφές της κούρσας, η ομάδα έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς μέσα στο γήπεδο και βρίσκεται στην 4η θέση, αλλά σε απόσταση βολής από το δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Υπάρχει το ζήτημα της άδικης τιμωρίας με αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση για την αφαίρεση έξι βαθμών και εκκρεμεί η εκδίκαση στο CAS, ούτως ώστε να δούμε τι  θα γίνει από δω και πέρα και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, εάν κι εφόσον χρειαστούν.

Η προσωπική μου εκτίμηση, όπως σας την έχω πει και τηλεοπτικά, αλλά και γραπτά, είναι ότι θέλοντας και μη το θέμα θα κλείσει, το πολύ μέσα στον Ιανουάριο.

Δεν έχω κάποια πληροφόρηση μέσα από το CAS, ούτε μιλάω με κάποιον από εκεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί η 25η αγωνιστική (με τον ΑΡΗ να «εκστρατεύει» στην Τρίπολη) και την Κυριακή 6 Μαρτίου, ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος (υποδεχόμαστε τον Ολυμπιακό).

Εάν κ εφόσον, το CAS δεν βγάλει απόφαση και ο ΑΡΗΣ πάει για αναψηλάφηση της υπόθεσης, καταλαβαίνετε όλοι ότι η διαδικασία και η τελική απόφαση, θα πρέπει να έχει βγει πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι η παρουσία που είχε ο ΑΡΗΣ το 2021, έδειξε ότι ότι η ομάδα χτίζεται πάνω σε στιβαρές βάσεις, υπάρχει ένα πρόγραμμα, υπάρχει ένας σχεδιασμός και το αποτέλεσμα φαίνεται με αυτή τη σταθερή πορεία που πραγματοποιεί στα τέσσερα χρόνια, από τότε που έχει επανέλθει στο φυσικό της χώρο.

Ο ΑΡΗΣ είναι σταθερά μέσα στις τρεις-τέσσερις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, πραγματοποιεί πορείες και παρουσίες υψηλού επιπέδου και το σημαντικότερο, έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου και της ποδοσφαιρικής πιάτσας ευρύτερα.

Υπάρχουν και αδυναμίες.

Ασφαλώς.

Δεν είναι όλα μέλι γάλα.

Πρώτα από όλα πρέπει και επιβάλλεται να βελτιωθούμε στις άλλες δυο διοργανώσεις, όπου το 2021 δεν είχαμε καθόλου καλά αποτελέσματα.

Στην ευρωπαική μας παρουσία, αποκλειστήκαμε από τον πρώτο αγώνα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό, καθώς η ομάδα ήταν ανέτοιμη από κάθε άποψη.

Στο κύπελλο, υπήρχε εκείνος ο περσινός αστείος αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό…

Ας ευχηθούμε στη φετινή διοργάνωση, ότι θα πάμε καλύτερα και θα πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή τη συμμετοχή στον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου.

Ξεκινήσαμε καλά.

Πήραμε την πρόκριση με δύο νίκες επί ενός πολύ καλού αντιπάλου όπως είναι ο Ο.Φ.Η. αλλά δεν πετύχαμε και κάτι παραπάνω από ότι πέρσι, όπου είχαμε αποκλείσει τον Αστέρα στη φάση των 16.

Μας χωρίζουν τέσσερα παιχνίδια από τον τελικό.

Το τι θα γίνει, θα φανεί…

Μπορούμε όμως να κάνουμε κι εμείς αυτά που πρέπει, για να έχουμε πιθανότητες να διακριθούμε στο πρωτάθλημα και φυσικά να χτυπήσουμε και να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει…»

Τώρα είναι που πρέπει να γίνουν οι κινήσεις για να δυναμώσει η ομάδα ούτως ώστε να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στη συνέχεια.

Τώρα απαιτούνται οι απαραίτητες κινήσεις ούτως ώστε να δούμε έναν ΑΡΗ ακόμη πιο δυνατό, ακόμη πιο σίγουρο, ακόμη πιο απαιτητικό, ακόμη πιο διεκδικητικό.

Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει όμως και αδυναμίες.

Τις βλέπουμε.

Τις καταγράφουμε.

Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις και να ανέβει ακόμη περισσότερο η ποιότητα του ρόστερ.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται να γίνει.

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα, είναι σε συνεννόηση με τον προπονητή και τους ανθρώπους του σκάουτινγκ και αναμένονται εξελίξεις.

Ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει μεταγραφές, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το CAS και την υπόθεση Ντουρμισάι, οπότε νομίζω ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός και όλοι εμείς αναμένουμε τα χτυπήματα.

Είτε αυτά έχουν να κάνουν με ενισχυτικές κινήσεις, είτε έχουν να κάνουν με ανανεώσεις.

Αναμένουμε…

Μέχρι τότε ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο.

Υγεία να έχετε πάνω από όλα και να περάσετε όμορφα αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Προτεινόμενα Άρθρα