Η “δεξαμενή” της Σοσιεδάδ και ο Πατσέκο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Σοσιεδάδ είναι μεταξύ άλλων οι ομάδες της Ισπανίας από τις οποίες ο ΑΡΗΣ τσεκάρει όλο αυτό το διάστημα επιλογές.

Ένα από τα βασικά κριτήρια είναι η ηλικία -μία από τις εξαιρέσεις βέβαια είναι ο 30χρονος Αρίας- με τους “κιτρινόμαυρους” να τσεκάρουν νεαρούς για δανεισμό ή απόκτηση με άλλους τρόπους.

Η Σοσιεδάδ είναι μία “δεξαμενή” που έχει περάσει στα… ψιλά αλλά ο ΑΡΗΣ έχει κρατήσει κάποιες περιπτώσεις παικτών και από εκεί, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο Γιαν Πατσέκο.

Ο 21χρονος στόπερ είναι και αυτός αριστεροπόδαρος, όπως οι Μάρμολ και Ράμος που έπεσαν στο τραπέζι από Μπαρτσελόνα… μεριά.

Ο Πατσέκο είναι “προϊόν” της Σοσιεδάδ και φέτος έκανε μάλιστα δέκα συμμετοχές στη La Liga, τρεις στο Europa League, δύο στο Κύπελλο και άλλες δύο στη 2η κατηγορία με τη Β’ ομάδα. Επίσης είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Ισπανίας.

Από τα παραπάνω νούμερα, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ακόμη μία από τις όχι και τόσο εύκολες περιπτώσεις που κυνηγάει ο ΑΡΗΣ. Τα ρεπορτάζ στην Ισπανία αναφέρουν ότι η Σοσιεδάδ προτίθεται να τον κρατήσει στο ρόστερ (έχει συμβόλαιο ως το 2025) αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό.

Ο Πατσέκο συμπεριλήφθηκε πριν κάποιο διάστημα στη λίστα του ΑΡΗ, μαζί με πολλούς ακόμα αξιόλογους νεαρούς από την Ιβηρική, χωρίς όμως για την ώρα να υπάρχει κάτι παραπάνω.

Προτεινόμενα Άρθρα