Η κορυφή κρίνει και τα άκρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο είναι τα διλλήματα που απασχολούν ακόμα τον Άκη Μάντζιο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για τα οποία θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Δηλαδή, ποιες θα είναι οι αλλαγές που θα φέρει η επιστροφή του Μπαντού Ντιαγέ στην αρχική ενδεκάδα αλλά και ο παίκτης που θα επιλέξει για την κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά, η πρώτη περίπτωση, το πλάνο που έχει προβάδισμα είναι το σχήμα της Τούμπας, δηλαδή η τριάδα με Τζέγκο-Σάσα-Ντιαγέ, με τους Τζέγκο και Σάσα πιο πίσω και τον Σενεγαλέζο λίγο πιο μπροστά.

Από εκεί και πέρα, στην επίθεση υπάρχουν οι επιλογές των Μαντσίνι και Μάνου, με την τελική απόφαση του Άκη Μάντζιου να επηρεάζει και τις θέσεις των εξτρέμ. Αν παίξει ο Μαντσίνι στη κορυφή, τότε στα άκρα τη μία θέση θα πάρει ο Ματέο Γκαρσία και την άλλη την διεκδικούν οι Μπερτόγλιο-Γκάμα.

Αν πάει στη κορυφή ο Μάνος, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα πάει με Μαντσίνι και Γκαρσία στις πλευρές.

Όλα τα ενδεχόμενα από τη μέση και μπροστά είναι ανοιχτά και ο Μάντζιος θα περιμένει τη σημερινή προπόνηση, όσο και την αυριανή ημέρα, ώστε να ζυγίσει όλα τα δεδομένα, να δει την κατάσταση και να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα, πίσω στην άμυνα πέρα από την επανεμφάνιση του Εμάνουελ Σάκιτς στο βασικό σχήμα, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Συγκεκριμένα, στο πλευρό του Αυστριακού θα βρεθούν οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να αγωνιστεί ο Ντένις.

 

Προτεινόμενα Άρθρα