Η “πρώτη”… χωρίς τον Ετέμπο και το κενό στα χαφ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τη μέρα που ο Πίτερ Ετέμπο μπήκε στο ροτέισον του Άλαν Πάρντιου… δεν ξαναβγήκε. Και όχι άδικα.

Ο Νιγηριανός έκανε ντεμπούτο με τον ΑΡΗ στα μέσα του περασμένο Οκτώβρη κόντρα στον Ιωνικό. Εκτοτε δεν έχει χάσει παιχνίδι στο πρωτάθλημα μετρώντας 13 στη σειρά. Στα πρώτα έντεκα έχει αγωνιστεί είχε δέκα 90λεπτα και 85′ κόντρα στη Λαμία, ενώ χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά ως αλλαγή με αντίπαλο τον Βόλο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν τη σημασία του Αφρικανού για τον ΑΡΗ και φυσικά για τα πλάνα του Πάρντιου, συμμαζεύοντας αρκετά την μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε μετά το ντεμπούτο του κόντρα στον Ιωνικό να απουσιάσει για πρώτη φορά… κόντρα στον Ιωνικό, μετά την κόκκινη που αντίκρισε στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Το μεγάλο κενό. στα χαφ

Ο ΑΡΗΣ δεν διαθέτει άλλο παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ετέμπο, οπότε ο Άλαν Πάρντιου καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή λύση. Οι επιλογές του πάντως είναι συγκεκριμένες, καθώς υπάρχουν τρεις παίκτες για δύο θέσεις.

Το ευχάριστο για τον προπονητή του ΑΡΗ είναι ότι ο Νταμπό είναι σαφώς πιο έτοιμος από την προηγούμενη εβδομάδα και μαζί με τον Ντουκουρέ έχουν προβάδισμα για να αποτελέσουν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής, με τον Νταρίντα λίγο πιο μπροστά για να καλύψει το κενό του Μάνου Γκαρθία μέχρι να ετοιμαστεί ο Ρουπ.

Αυτή φαίνεται να είναι σε πρώτη φάση η πρόθεση του Πάρντιου για το ματς του Σαββάτου. Ωστόσο πολλά περισσότερα θα φανούν σήμερα και αύριο που είναι οι δύο τελευταίες προπονήσεις του ΑΡΗ πριν ταξιδέψει για την Αθήνα.

Προτεινόμενα Άρθρα