Η συγνώμη του… Καγκάβα, ο Μήτρογλου και μία απορία

από AllAboutARIS

Ιανουάριος του 2021… Δύο μεγάλα ονόματα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, για διαφορετικές ομάδες. Κώστας Μήτρογλου και Σίτζι Καγκάβα.

Η πορεία τους, κοινή… Μεγάλα συμβόλαια αλλά μηδενική προσφορά. Οι δρόμοι τους όμως έπαψαν είναι παράλληλοι, όταν ο Ιάπωνας αποφάσισε να αποχωρήσει.

Ο Καγκάβα σεβάστηκε την ομάδα του. Σεβάστηκε όμως και τον εαυτό του, αφού δεν ήθελε να είναι κάπου όπου δεν προσφέρει και δεν έχει χρόνο συμμετοχής. Έφυγε και άφησε μία “συγνώμη”…

Η στάση του άλλοτε άσσου των Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι που μεγαλώνει την απορία με την περίπτωση του Μήτρογλου.

Ο 33χρονος επιθετικός έχει μία αξία και μία πορεία που δεν αμφισβητούνται. Το βιογραφικό και οι αριθμοί, μιλούν από μόνα τους. Αξίζουν σεβασμό, τον οποίο επέδειξε και ο ΑΡΗΣ. Επέμεινε, του έδωσε ευκαιρίες αλλά πάρθηκε η απόφαση ότι ο παίκτης δεν είναι σε κατάσταση να προσφέρει.

Οι άνθρωποι της ομάδας δεν περίμεναν ποτέ από τον 33χρονο να παραδεχθεί κάτι τέτοιο. Δύσκολα το κάνει αυτός κάποιος παίκτης. Περίμεναν όμως -και περιμένουν- ακόμα το φυσιολογικό. Να αποδεχθεί ότι δεν υπολογίζεται και να σεβαστεί πρώτα τον εαυτό του, λύνοντας το συμβόλαιό του ώστε να συνεχίσει κάπου όπου θα έχει ενεργό ρόλο και δεν θα βλέπει τα ματς από την τηλεόραση. Να πάρει τα δεδουλευμένα του και να μην επιμένει να του καταβληθεί όλο το συμβόλαιό του για να φύγει.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΑΡΗΣ έδωσε στον Μήτρογλοτ να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο, έπειτα από έναν χρόνο που ήταν ανενεργός στη Μαρσέιγ. Προσπάθησαν και οι δύο πλευρές… Δεν “βρέθηκαν” όμως ποτέ.

Το θέμα είναι πλέον κατά πόσο ο Μήτρογλου θα σεβαστεί όχι μόνο τον ΑΡΗ αλλά κυρίως τον εαυτό του και την αίγλη του ονόματός του…  Aν θα αποφασίσει να πάει κάπου όπου θα αποδείξει ότι ακόμα δεν είναι “τελειωμένος” ή θα μείνει στον ΑΡΗ απλά για “φουσκώνει” τον τραπεζικό του λογαριασμό…

 

Προτεινόμενα Άρθρα