Η 25η Μαΐου, η UEFA και ο διαχωρισμός στις διοργανώσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το καινούργιο επεισόδιο στο σήριαλ του τελικού Κυπέλλου είναι η επιστολή της ΕΠΟ στην Uefa και η ερώτηση για τη δυνατότητα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου στις 25 Μαΐου.

Μία κίνηση που φυσικά εγείρει ερωτηματικά τα οποία αυξάνονται όταν τα σχετικά ρεπορτάζ προκύπτουν πρώτα από γνωστά pay roll που εμμέσως δείχνουν να εστερνίζονται τις θέσεις της Ομοσπονδίας ή να δημιουργούν δικά τους δεδομένα προς όφελος συγκεκριμένων πλευρών. Στην προκειμένη περίπτωση μίας ομάδας που συγκυρία τη συμφέρει ο τελικός να γίνει νωρίτερα και ο ΑΡΗΣ να πάει… σκοτωμένος από την κούραση σε αυτόν.

Η ΕΠΟ “πατάει” για αυτή τη επιστολή της πάνω στον τελικό του Champions League Γυναικών στις 25 Μαΐου και στο “θέλω” της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να μην συμπίπτουν οι εγχώριες διοργανώσεις με τις δικές της.

Πέραν όμως των τελικών που διεξάγονται την ίδια μέρα σε Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία, υπάρχει ακόμη μία βασική λεπτομέρεια.

Αυτή η θέση της Uefa αφορά μόνο τις διοργανώσεις των ανδρών. Δηλαδή Champions, Europa και Conference League. Οχι τις γυναικείες διοργανώσεις. Οπότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να γίνει ο τελικός στις 25 Μαΐου.

Μάλιστα το νέο δεδομένο είναι οι πληροφορίες από την Cosmote TV, δηλαδή τον πιο άμεσο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση. Αυτές αναφέρουν λοιπόν ότι ο τελικός πάει για τις 25 Μαΐου και με ώρα έναρξης τις 20:30.

Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι απλά μεθοδεύσεις της ΕΠΟ για να ευνοηθούν τρίτες πλευρές -ίσως και όχι μόνο- μέσω του τελικού. Μένει να δούμε λοιπόν τις επόμενες μέρες εάν θα “κλειδώσει” η 25η Μαΐου ή αν θα ακολουθηθεί η επιλογή της 23ης ή 24ης του μήνα.

Προτεινόμενα Άρθρα